VUODENKIERTO

Kansanomainen vuodenkierto eli ajastaika sisältää perinnejuhlia, jotka ovat rytmittäneet esivanhempiemme elämää.  

 

Vuodenkierto alkaa perinteisesti syksyllä sadonkorjuun jälkeen Kekristä, josta se jatkuu meillä Aurinkovuoden ja Karhunvuoden juhliin. Vuodenkierron juhlissa jätetään arjen työt taakse ja kokoonnutaan yhteen.

 

kulttuurimatkailu-hanke

Nuuksion Taika on saanut Opetus- ja Kulttuuriministeriön 2-vuotisen rahoituksen Vuodenkierto-hankkeeseen. Vuodenkierto elvyttää perinnejuhlia, uudistaa niitä taiteen keinoin ja luo yhden mallin niiden toteuttamiseen. 

 

 Vuodenkierto-juhlien keskiössä on vastuullisuus, inklusiivisuus, osallistaminen sekä ihmisen luontosuhde. 

PERINNE

Perinne tarkoittaa ajan ja kulttuurin elävää jatkumoa, johon sisältyy sekä muutoksen että jatkuvuuden elementti. Mikään perinne ei ole muuttumaton, vaan se sopeutuu hiljalleen muuttuviin aikoihin ja omaksuu uusia elementtejä.

 

Perinne on jatkuvaa ja kokonaisvaltaista, siihen sisältyy niin tavat ja uskomukset kuin soitto, laulu ja tanssi, kädentaidot ja ruoka, koko ihmisen elämänpiiri. 

vuodenkierto nuuksion wäinölässä

Kaikki ensimmäisen vuoden Vuodenkierto-juhlat toteutetaan Nuuksion Wäinölässä. Toisena vuonna juhlia viedään eri puolille Suomea.

Ohjelmissa on mukana taiteilijoita ja kansanperinteen asiantuntijoita, teemme yhteistyötä yhdistysten ja järjestöjen kanssa ja tuemme Luonnonperintösäätiön toimintaa. Alla olevista logoista pääset tutustumaan eri tapahtumiin. Tutustu Vuodenkierron juhliin ja tule mukaan!

Työryhmä

Projektin suunnitteluryhmässä on mukana matkailuyrittäjä Satu de Weerd, taiteilija Gabriela Ariana ja muusikot Magdalena Mölsä ja Ulla Hillebrandt. Vuodenkierron juhlissa on lisäksi mukana vierailevia taiteilijoita ja asiantuntijoita.