OHJELMAT

Palvelut / Ohjelmat

MonipuolisTA OHJELMAA päivään

 Nuuksion luonto tarjoaa hienot puitteet aktiiviselle päivälle. Järjestämme myös monipuolista ohjelmaa Wäinölän hirsituvassa sekä rantahuvila Villa Paratiisin ympäristössä.

Tutustu ohjelmiimme, lähetä tarjouspyyntö ja tule Nuuksioon!

Nuuksion luonto tarjoaa hienot puitteet aktiiviselle päivälle. Järjestämme monipuolista ohjelmaa myös Wäinölän hirsituvassa sekä rantahuvila Villa Paratiisin ympäristössä.

Tutustu ohjelmiimme, lähetä tarjouspyyntö  ja tule Nuuksioon! 

Virkistyspäivän metsäretki ohjelmana

Ohjelmaa kesällä

Kun luonto herää keväällä ja muuttolinnut saaapuvat, on aika lähteä linturetkelle. Kun vihreys valtaa luonnon, niin lähde villiryttiretkelle ja kesän lopulla sieniretkelle. Metsäretkellä voi myös tutustua rikkaaseen kansanperinteeseemme.

Kesällä viihdytään vesillä meloen ja SUPpailen. Fatbike-pyörillä pääsee vaikka piipahtamaan Haltiassa 13km päässä.

Kalliolaskeutuminen voimaannuttaa, jousiammunta koukuttaa ja metsäjooga rentouttaa. Ratsailla opitaan yhteistyötä hevosen kanssa, Metsäpakopelissä tiimitaitoja ja Nuuksio Survivalissa selvitymistaitoja.

Virkistyspäivän ohjelmaa syksyllä ja keväällä nuotiopaikalla

Ohjelmaa sisällä

Kun sää ei ole parhaimmillaan ulkoiluun, järjestämme ohjelmaa myös Villa Paratiisin ja Wäinölän sisätiloissa. 

Yhdessä musisointi, laulaminen ja soittaminen kehittävät luovuuttaa, osallistu rumpupiiriin ja soita perinnesoittimia. 

Käsillä tekeminen vapauttaa ajatukset lentoon, opettele huovuttamaan, kehräämään tai tee ryijy. 

Mindfulness -ja läsnäolo-harjoitukset asiantuntijan opastuksella parantavat työhyvinvointia ja hetki runoilijan ja Elämänsaaren tarinoiden parissa vaikuttaa syvästi tunteisiin. 

Ohjelmaa talven jäällä potkukelkalla

Ohjelmaa talvella

Kun talvi koittaa, pääsee Villa Paratiisista suoraan järven jäälle, missä voi liikkua retkiluistimilla ja potkukelkalla sekä kokeilla onneaan pilkillä. Nuuksion järviylängölle talvi tulee aikaisemmin kuin rannikolle ja järvet ovat pidempään jäässä.

Metsäretkelle voi lähteä myös lumikengillä,  tutustua talviseen Nuuksion luontoon ja etsiä eläinten jälkiä. Talvella onnistuu myös Fatbike-pyöräily, ratsastus sekä reki-ja husky-ajelu.

Ja mikä onkaan talven viileydessä hienompaa kuin rentoutua puulämmitteisessä saunassa, ihailla  tähtitaivasta paljussa ja pulahtaa virkistymään avantoon.

kolmikko-naurua-satu-ulla-ukko-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

Perinteistä voimaa

Tutustu kanssamme  esi-isiemme uskomuksiin ja sukella menneisyyden myytteihin. 

Kansanperinne-retkissämme yhdistyy suomalainen perinnetieto luontoon. Lähde tarinalliselle retkelle Kalevalan kunnaille, Parantajan polulle tai Karhun kannoille. 

luonnossa-luonto-ilman-tiloja-metsamaisema-nuuksion-taika-1300

Luonto hoitaa

Suomalaisten juuret ovat luonnossa, metsään on  menty purkamaan tunteita ja keräämään voimia. 

Tutkitusti luonnossa verenpaine laskee, sydämensyke tasoittuu ja  mieli tyyntyy. Metsässä liikkuminen vähentää stressiä ja parantaa ongelmanratkaisukykyä. 

naiset-saunoo-villa-paratiisi-nuuksion-taika-1300

Sauna parantaa

Sauna tekee hyvää sydämelle, se lievittää stressiä, laskee verenpainetta, rentouttaa lihaksia ja tekee hyvää aivoille ja muistille.

Saunan yhteyteen voimme järjestää yrttijalkakyvyn sekä vihtomisen ja opastamme suomalaisen saunan perinteisiin. 

Rantahuvila
Tapahtuma- ja juhlatila
Kansallispuisto
Suomen luontokeskus

”Vietin onnistuneet 60-v syntymäpäiväjuhlat kivassa miljöössä Villa Paratiisi huvilassa. Ruokailu oli järjestetty Wäinölän tiloissa. Mielestäni Wäinölä on huolellisesti toteutettu erittäin tunnelmallinen ruokapaikka seurueelle. Mökki on tosi monipuolinen, hyvin varusteltu ja toimiva aktiiviseen illanviettoon. Saunaosasto on erittäin laadukas.”

Kirsi Jaakkola