NUUKSION WÄINÖLÄ

Tapahtuma- ja juhlatila Nuuksion Wäinölä

Wäinölä on ainutlaatuinen tapahtumatila metsän keskellä, Nuuksion kansallispuiston kainalossa. Wäinölässä suomalaiset perinteet ovat kunniassa, se on saanut nimensä Kalevalan suuren sankarin Väinämöisen kotikylästä ja rakennettu rautakauden henkeen.

Wäinölä on ainutlaatuinen ohjelma- ja juhlatila metsän keskellä, Nuuksion kansallispuiston kainalossa.

Wäinölässä suomalaiset perinteet ovat kunniassa, se on saanut nimensä Kalevalan suuren sankarin Väinämöisen kotikylästä ja rakennettu rautakauden henkeen.

Esteetön

Vastuullinen

Perinteinen

AINUTLAATUINEN HIRSIRAKENNUS

Wäinölässä suomalaiset perinteet ja kädentaidot on kunniassa, hirret on veistetty käsin, saranat ja rautaosat ovat sepän takomia, muurattu tulisija tuo tunnelmaa ja lämpöä ja palvelee ruuanlaitossa.

Taljoilla ja vanhoilla ryijyillä peitetyille penkeille neljän pitkän pöydän ääreen mahtuu 45 ruokailijaa, 20 henkilön ryhmälle pöydät yhdistetään yhdeksi suureksi juhlapöydäksi.

WÄINÖLÄ JA RUUAN JUHLAA

Kauttamme järjestyvät vastuulliset tarjoilut aamupalasta neljän ruokalajin illalliseen. Tarjoamme vain riistaa ja kotimaista kalaa. Raaka-aineemme ovat etupäässä luomu- ja lähiruokaa mm. lähimetsän sieniä ja villiyrttejä. 

Valitse Ahdin, Tapion tai Mielikin ateria, maistuva keitto, herkullinen piiras ja nuotiolle riistamakkarat, letut  ja nokipannukahvit. Meillä ei ole anniskeluoikeuksia, joten voit tuoda omat juomat.

TUNNELMOINTIA NUOTIOLLA

Wäinölä sijaitsee mäen päällä järvinäköallalla. Wäinölän pihapiirin nuotiopaikoilla voi aloitella juhlat ja tapahtumat, istuskella tulen äärellä ja nauttia nokipannukahvit tai vaikka kunnon aterian. Kahdelle nuotiopaikalle mahtuu jopa 100 henkilöä.

Wäinölän läheisyydessä on rantahuvilamme Villa Paratiisi, jossa järjestyy majoitus 14 henkilölle.

IKIMUISTOISIA TAPAHTUMIA

Järjestä Wäinölässä tärkeät tapahtumat, kuten  tunnelmalliset perinnehäät, syntymäpäivät viikinki-tyyliin, lämminhenkiset sukujuhlat, yrityksen virkistyspäivät rautakausi-teemalla tai hiljaisuuden retriitti.

Suunnittele oma tapahtumasi tai valitse jokin valmiista ohjelmistamme.

KALEVALAPIDOT

Sukella esi-isiemme menneisyyteen ja osallistu ikiaikaisiin Kalevalapitoihin. Kietaise pirtanauha vyötäisillesi, kuuntele Kalevalan tarinoita ja tunnelmoi perinnemusiikin ja hyvän ruuan parissa. 

Valittavana on myös Talonpoikaispidot ja Viikinkipidot. Ohjelmien kesto on 3 tuntia, niihin sisältyy Wäinölän tupa ja nuotiopaikat, kolmen ruokalajin ateria ja ohjelma, jossa kaksi esiintyjää. 

Kalevalapidot ovat tilattavissa omalle ryhmälle ja järjestämme myös kaikille avoimia Kalevalapitoja, joihin voit hankkia lipun verkkokaupastamme. 

 

KALEVALAHÄÄT

Wäinölän perinnehäissä on entisajan tunnelmaa ja vanhoja perinteitä. 

Perinnemusiikkia soitetaan haitarilla, viululla, kanteleella sekä huuliharpulla. Hääateria on valmistettu paikallisista raaka-aineista perinteitä kunnioittaen. Tilaa valmis paketti kukista kakkuun tai valitse teille sopiva osa ohjelmasta.

VIIKINKIEN TAPAAN

Wäinölässä järjestät myös mahtavat viikinki-teemaiset juhlat: syntymäpäivät, polttarit ja lasten Viikinkiseikkailun. 

Meiltä löytyy kaikki tarvittava rekvisiitta juhliin, kypärät, asut, kilvet ja miekat. 

WÄINÖLÄN VIRKISTYSPÄIVÄT

Olemme suunnitelleet kolme erilaista virkistyspäivää, joihin Wäinölä ja ympäröivä luonto tarjoaa erinomaiset puitteet. Virkistyspäivien ohjelmaan sisältyy Wäinölän tupa ja nuotiopaikat, aamupäivällä 2 tunnin ja iltapäivällä 2 tunnin ohjelma sekä tarjoilut. 

Virkistyspäivien hinnat määräytyvät osallistujamäärän mukaan, Voit myös valita puolen päivän ohjelman.

Jousiammunta-aktiviteetit luonnon helmassa

SELVITYMISTAITOJA

Wäinölän pihapiirissä voit harjoitella eräoppaan kanssa luonnossa selvitymisen taitoja: tulentekoa ilman tulitikkuja, majoite ilman telttaa ja ruuan hankintaa ilman kauppaa. 

Wäinölön nuotiopaikalta alkaa työelämässä selviytymisen reitti, jossa liikutaan luonnossa ja harjoitellaaan tietoisuustaitoja Mindful-ohjaajan matkassa. 

Molemmat ohjelmat ovat myös toteutettavissa omatoimisesti ohjeiden ja videoopastuksen avulla. 

RETRIITIT JA KURSSIT

Wäinölän tunnelmallinen tupa sopii erinomaisesti retriittien ja kurssien toteutukseen. Kun pöydät ja penkit siirretään eteiseen, niin  tilaan mahtuu joogaamaan 10-12 henkilöä ja istuen työskentelemään 20-25 henkilön ryhmä. 

Majoitus onnistuu vieressä sijaitsevassa Villa Paratiisissa, missä on 6 huonetta ja 14 sänkyä. 

“Vietimme hääjuhlaamme Wäinölässä. Ranskalaiset sekä suomalaiset vieraamme ihastuivat metsän keskellä olevaan juhlapaikkaamme ja saimme kovasti kehuja tunnelmallisesta miljööstä, jota ei edes sade pilannut vaan antoi paikalle satumaisen fiiliksen. Yhteistyö sujui luontevalla tavalla ja kaikesta jäi hyvä mieli. Kiitos kovasti kaikesta ja tulemme varmasti uudelleen!”

Ilona Schloss

PALVELUJA WÄINÖLÄÄN

Hyvää oloa ja ruuan lumoa
WÄINÖLÄN RAKENTAJATIIMI
risto-rakentajat-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

LUONNONTAIDOT

Risto, joka työstää puuta sekä kiveä, ja on veistänyt ja rakentanut Wäinölän hirsirungon.

berndt-rakentajat-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

WOODBEKA

Berndt, joka taitavasti työstää puusta kaikkea mahdollista, rakensi alusta saakka Wäinölää.

tulisija-yksityiskohta-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

TAKKAPALVELU

Joonas hallitsee muurauksen salat, hän on tehnyt Wäinölän näyttävän tulisijan ja savupiipun.

hirret-rautasalpa-ovi-yksityiskohta-1-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

VUORENPEIKON PAJA

Simo, jonka käsissä rauta saa muotonsa ja Wäinölä ovien ja tulisijan takorauta-osat.

VILLA PARATIISI

Villa Paratiisi on tunnelmallinen huvila järven rannalla, joka sopii 20 henkilön tilaisuuteen ja 15 henkilön majoitukseen.