MEISTÄ

KOTIMAINEN PERHEYRITYS VUODESTA 2008

Nimi: Nuuksion Taika Oy, 

Magic of Nuuksio Ltd

Perustaja: Satu de Weerd

Perustettu: 12/2008

Nimi: Nuuksion Taika Oy, Magic of Nuuksio Ltd

Perustaja: Satu de Weerd

Perustettu: 12/2008

Luonnon lumoa ja hyvää oloa

PERHEYRITYKSEN TAUSTAA

Satu on asunut perheineen Nuuksiossa vuodesta 1994 lähtien, samana vuonna kun Nuuksion kansallispuisto perustettiin. Vuonna 2009 hän opiskeli erä- ja luonto-oppaaksi, jonka myötä perusti Nuuksion Taika -yrityksen.

Hän on peruskoulutukseltaan fysio- ja ratsastusterapeutti joten liikkuminen ja hyvinvointi ovat luonnon lisäksi tärkeä osa yrityksen palveluja.

Liina-tytär työskentelee yrityksessä palvelunkehittäjänä ja graafisena suunnittelija vastaten mm. yrityksen visuaalisesta ilmeestä ja markkinoinnista.

Puoliso Anton sekä pojat Kalle ja Ville vastaavat kiinteistönhuollosta ja rakentamisesta.

VASTUULLISUUS TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA

Teemme kaikessa toiminnassa vastuullisia valintoja ja ohjaamme siihen myös asiakkaitamme.  Meillä on käytössä Green Start® -ohjelma ja olemme sitoutuneet Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

Käytämme uusiutuvaa energiaa, meillä on maalämpöjärjestelmä ja 7kw aurinkovoimala, lisäsähkön ostamme tuulivoimana. Säästämme energiaa, kierrätämme kaikki jätteet ja opastamme siihen asiakkaitamme. Suosimme suomalaisia lähialueen tuotteita ja palveluja, ohjelmamme perustuvat suomalaisiin perinteisiin ja vaalimme suomalaista kulttuuria.

VISITFINLANDIN PALKITTU HYVINVOINTITUOTE

Olemme VisitFinlandin palkitsemien hyvinvointituotteiden joukossa, perustelut valinnalle olivat: ”Nuuksio yhdellä lautasella, Kansallispuiston upea luonto, metsän parantava voima, villiruuan herkullisuus ja kruununa rauhoittava saunahetki. Suomalaista hyvinvointia parhaimmillaan, ammattitaidolla ja suurella sydämellä toteutettuna.”

VERKOSTOITUMINEN

Kestävän kehityksen mukaisesti pyrimme käyttämään ensisijaisesti paikallisia palveluja ja olemme aktiivisesti mukana alueen toiminnassa mm. Nuuksio ResortVisitVihti ja Helsinki West verkostoissa.

Satu on mukana Vihdin matkailuyhdistyksen hallituksessa ja toimii Suomen luonto- ja ohjelmapalveluyrittäjien puheenjohtajana 2021 (SULO ry).

LOGON TAUSTAA

Yrityksen logossa esiintyy hevonen, sillä yrityksen pääasiallinen toiminta oli alussa ratsastusterapia. Hevoslogossa on mukana ripaus kansanperinnettä, kuten on myös yrityksen ohjelmissa.

Hevoslogon rinnalle on otettu vuonna 2020 käyttöön pelkkä kansanperinnettä kunnioittava symbolinen kiemura.

NUUKSION JÄRVIYLÄNKÖ

Nuuksio on ainutlaatuinen alue, josta löytyy monenlaista maastoa, runsas eläimistö sekä monipuolinen kasvisto. Nuuksion järviylänkö on noin 200 km² suuruinen alue, missä on lähes 150 järveä ja lampea. Nuuksion kansallispuisto käsittää tästä alueesta noin neljänneksen. Nuuksiossa sijaitsee myös Suomen luontokeskus Haltia. 

Kun liikut luonnossa niin muistathan jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet ja tutustut kansallispuiston järjestyssääntöihin.

KATAJANHALTIAN TARINA

Ennen vanhaa uskottiin, että kaikilla on haltijansa, niin luonnossa kuin kotipiirissä, sekä elollisilla että elottomilla. Jokaisella ihmisellä on myös oma suojelushaltiansa, joka auttaa ja varjelee häntä. Jokaisella puulla on haltiansa ja Nuuksiossa, missä on lukemattoman paljon katajia, on katajanhaltioilla erityinen asema.

Katajanhaltijan tarinassa todellisuus ja taru kietoutuvat toisiinsa, katso video ja koe satumainen Nuuksion Taika!