MEISTÄ

KOTIMAINEN PERHEYRITYS VUODESTA 2008

Nimi: Nuuksion Taika Oy, 

Magic of Nuuksio Ltd

Perustaja: Satu de Weerd

Perustettu: 12/2008

Nimi: Nuuksion Taika Oy, Magic of Nuuksio Ltd

Perustaja: Satu de Weerd

Perustettu: 12/2008

Luonnon lumoa ja hyvää oloa

PERHEYRITYKSEN TAUSTAA

Satu on asunut perheineen Nuuksiossa vuodesta 1994 lähtien, samana vuonna kun Nuuksion kansallispuisto perustettiin. Vuonna 2009 hän opiskeli erä- ja luonto-oppaaksi, jonka myötä perusti Nuuksion Taika -yrityksen.

Hän on peruskoulutukseltaan fysio- ja ratsastusterapeutti, joten liikkuminen ja hyvinvointi ovat luonnon lisäksi tärkeä osa yrityksen palveluja.

Liina-tytär työskentelee yrityksessä palvelunkehittäjänä ja graafisena suunnittelija vastaten mm. yrityksen visuaalisesta ilmeestä ja markkinoinnista.

Puoliso Anton sekä pojat Kalle ja Ville vastaavat kiinteistönhuollosta ja rakentamisesta.

VASTUULLISUUS TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA

Teemme kaikessa toiminnassa vastuullisia valintoja ja ohjaamme siihen myös asiakkaitamme.  Meillä on käytössä Green Key -ohjelma ja olemme sitoutuneet Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

Käytämme uusiutuvaa energiaa, meillä on maalämpöjärjestelmä ja 7kw aurinkovoimala, lisäsähkön ostamme tuulivoimana. Säästämme energiaa, kierrätämme kaikki jätteet ja opastamme siihen asiakkaitamme. Suosimme suomalaisia lähialueen tuotteita ja palveluja, ohjelmamme perustuvat suomalaisiin perinteisiin ja vaalimme suomalaista kulttuuria.

VISIT FINLANDIN PALKITTU HYVINVOINTITUOTE

Olemme VisitFinlandin palkitsemien hyvinvointituotteiden joukossa, perustelut valinnalle olivat: ”Nuuksio yhdellä lautasella, Kansallispuiston upea luonto, metsän parantava voima, villiruuan herkullisuus ja kruununa rauhoittava saunahetki. Suomalaista hyvinvointia parhaimmillaan, ammattitaidolla ja suurella sydämellä toteutettuna.”

YHTEISTYÖ

Kestävän kehityksen mukaisesti pyrimme käyttämään ensisijaisesti paikallisia palveluja ja olemme aktiivisesti mukana alueen toiminnassa erilaisten verkostojen avulla. Lisäksi Satu on aktiivinen useammassa yhdistyksessä.

nuuksion-lakeland-nuuksion-taika

Nuuksio Lakeland

Nuuksion kansallispuiston parhaat palvelut, paikalliset yritykset ja ajankohtaisimmat menovinkit yhdestä paikasta.

visit-vihti-nuuksion-taika

Visit Vihti

Satu on mukana Vihdin matkailuyhdistyksen hallituksessa. Yhdistys edistää vetovoimaista matkailua Vihdin alueella.

leader-maaseuturahasto-1300

Lentoon-hanke

Olemme mukana Lentoon -yritysryhmähankkeessa. Hanketta rahoittaa Leader Ykkösakseli Manner-Suomen Maaseudun Kehittämisohjelmasta. Hankkeen hakija on Vihdin Kunta.

visit-espoo-nuuksion-taika

Visit Espoo

Matkailualan ajankohtaisia uutisia sekä tapahtumia ja kohteita Espoossa ja lähiseuduilla.

nuuksio-resort-nuuksion-taika

Nuuksio Resort

Nuuksion alueen matkailuyrittäjät palveluineen saman sivuston alla. 

sulo-nuuksion-taika

SULO ry

Satu toimii Suomen luonto- ja ohjelmapalveluyrittäjien puheenjohtajana 2022-23.

yritys-vihti-nuuksion-taika

Ruoka-apurinki

Vihtiläisten yrittäjien hyväntekeväisyystempaus, jossa vähävaraisten ruoka-apuun lahjoitetaan ostaen pienyrittäjiltä ravintola- ja kahvilaruokia.
suomen-mokkivuokraajat-ry-nuuksion-taika-1300

Mökkivuokraajat

Suomen Mökkivuokraajat ry edistää korkealaatuista mökkivuokraustoimintaa.

kalevala-kartalle-nuuksion-taika

Kalevala Kartalle

Hankkeessa laitetaan Kalevala kartalle ja avataan polut, joita pitkin kotimaiset kulttuurin kuluttajat löytävät Kalevala-palveluiden pariin.

leader-maaseuturahasto-1300

Lentoon-hanke

Olemme mukana Lentoon -yritysryhmähankkeessa. Hanketta rahoittaa Leader Ykkösakseli Manner-Suomen Maaseudun Kehittämisohjelmasta. Hankkeen hakija on Vihdin Kunta.

helsinki-west-nuuksion-taika

HelsinkiWest

Länsi-Uudellamaalla toimivien matkailuyritysten yhdistys. 

yritys-vihti-nuuksion-taika

Ruoka-apurinki

Vihtiläisten yrittäjien hyväntekeväisyystempaus, jossa vähävaraisten ruoka-apuun lahjoitetaan ostaen pienyrittäjiltä ravintola- ja kahvilaruokia.

LOGON TAUSTAA

Logossa esiintyi aluksi hevonen, sillä yrityksen pääasiallinen toiminta oli alussa ratsastusterapia. Hevoslogon mukana oli aina ripaus kansanperinnettä, kuten on myös yrityksen ohjelmissa.

Hevoslogoa uudistettiin vuonna 2020 ja käyttöön otettiin pelkkä kansanperinnettä kunnioittava symbolinen kiemura.

NUUKSION JÄRVIYLÄNKÖ

Nuuksio on ainutlaatuinen alue, josta löytyy monenlaista maastoa, runsas eläimistö sekä monipuolinen kasvisto. Nuuksion järviylänkö on noin 200 km² suuruinen alue, missä on lähes 150 järveä ja lampea. Nuuksion kansallispuisto käsittää tästä alueesta noin neljänneksen. Nuuksiossa sijaitsee myös Suomen luontokeskus Haltia. Kun liikut luonnossa niin muistathan jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet ja tutustut kansallispuiston järjestyssääntöihin.

KATAJANHALTIAN TARINA

Ennen vanhaa uskottiin, että kaikilla on haltijansa, niin luonnossa kuin kotipiirissä, sekä elollisilla että elottomilla. Jokaisella ihmisellä on myös oma suojelushaltiansa, joka auttaa ja varjelee häntä. Jokaisella puulla on haltiansa ja Nuuksiossa, missä on lukemattoman paljon katajia, on katajanhaltioilla erityinen asema.

Katajanhaltijan tarinassa todellisuus ja taru kietoutuvat toisiinsa, katso video ja koe satumainen Nuuksion Taika!

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla!