MEISTÄ

PERHEYRITYS VUODESTA 2008

Nimi: Nuuksion Taika Oy, Magic of Nuuksio Ltd

Perustaja: Satu de Weerd

Perustettu: 12/2008

Nimi: Nuuksion Taika Oy, Magic of Nuuksio Ltd

Perustaja: Satu de Weerd

Perustettu: 12/2008

Luonnon lumoa ja hyvää oloa

PERHEYRITYS

Satu on asunut perheineen Nuuksiossa siitä asti kun Nuuksion kansallispuisto perustettiin 1994. Vuonna 2009 hän opiskeli erä- ja luonto-oppaaksi, jonka myötä perusti Nuuksion Taika -yrityksen.

Hän on peruskoulutukseltaan fysio- ja ratsastusterapeutti joten hän  liikkuminen ja hyvinvointi ovat luonnon lisäksi tärkeä osa yrityksen palveluja.

Liina-tytär tyoskentelee yrityksessä palvelunkehittäjänä ja graafisena suunnittelija vastaten mm. yrityksen visuaalisesta ilmeestä ja markkinoinnista.

Puoliso Anton sekä pojat Kalle ja Ville vastaavat kiinteistönhuollosta ja rakentamisesta.

VASTUULLISUUS

Teemme kaikessa toiminnassa vastuullisia valintoja ja ohjaamme siihen myös asiakkaitamme.  Meillä on käytössä Green Start® –  ja olemme sitoutuneet Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

Käytämme uusiutuvaa energiaa: maalämpö, tuulivoima-sähkö ja varaava takka, säästämme energiaa: ilmalämpöpumppu, kaasuliesi ja puilla lämpiävät sauna ja tulisija, kierrätämme jätteet ja opastamme siihen asiakkaitammelähes kaikki huonekalumme ovat käytettynä hankittuja perinnehuonekaluja, sängyt ja pöydät ovat uutena hankittu mutta Suomessa valmistettu, emme käytä kertakäyttöastioita, teemme yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa: yhteiset tai vuokravälineet, suosimme suomalaisia lähialueen tuotteita ja palveluja: lähi- ja luomuruoka sekä paikalliset oppaat, kokit ja ohjelmantekijä, ohjelmamme perustuvat suomalaisiin perinteisiin ja vaalimme suomalaista kulttuuria

KATAJANHALTIAN TARINA

Ennen vanhaa uskottiin, että kaikilla on haltijansa, niin luonnossa kuin kotipiirissä, sekä elollisilla että elottomilla. Jokaisella ihmisellä on myös oma suojelushaltiansa, joka auttaa ja varjelee häntä. Jokaisella puulla on haltiansa ja Nuuksiossa, missä on lukemattoman paljon katajia, on katajanhaltioilla erityinen asema.

Katajanhaltijan tarinassa todellisuus ja taru kietoutuvat toisiinsa, katso video ja koe satumainen Nuuksion Taika!

VERKOSTOITUMINEN

Kestävän kehityksen mukaisesti pyrimme käyttämään ensisijaisesti paikallisia palveluja ja olemme mukana Nuuksio ResortVisitVihti ja Helsinki West verkostoissa sekä SULO:ssa (Suomen luonto- ja ohjelmapalveluyrittäjät ry).

LOGON TAUSTAA

Logossa esiintyy hevonen Satun ratsastusterapia yhteyden johdosta. Tärkeäksi osaksi logoon on lisätty ripaus kansanperinnettä, kuten on myös yrityksen ohjelmissa.

Hevoslogon rinnalle on otettu vuonna 2020 käyttöön pelkkä kansanperinnettä kunnioittava symbolinen kiemura.

NUUKSION JÄRVIYLÄNKÖ

Nuuksio on ainutlaatuinen alue, josta löytyy monenlaista maastoa, runsas eläimistö sekä monipuolinen kasvisto. Nuuksion järviylänkö on noin 200 km² suuruinen alue, missä on lähes 150 järveä ja lampea. Nuuksion kansallispuisto käsittää tästä alueesta noin neljänneksen. Nuuksiossa sijaitsee myös Suomen luontokeskus Haltia. 

Kun liikut luonnossa niin muistathan jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet ja tutustut kansallispuiston järjestyssääntöihin.