TALVIPÄIVÄNSEISAUS

Vuodenkierto / Aurinkovuosi / Talvipäivänseisaus

AURINKOVUODEN JUHLA

Talvipäivänseisaus on osallistava ja kokemuksellinen juhla, jossa sukellamme Nuuksion talvisen luonnon hiljaisuuteen, jonka jälkeen siirrymme sisälle aistimaan talvipäivänseisauksen teemoja taiteen keinoin.

 

Talvipäivänseisauksella on ollut tärkeä rooli maailman kulttuureissa muinaisista ajoista nykypäivään. Monet jouluun liittyvät tavat, perinteet, symbolit ja rituaalit liittyvät muinaisten pakanakulttuurien talvipäivänseisauksen juhliin. Talvipäivänseisaus on vuoden lyhin päivä ja maailmanlaajuisesti juhlittu aika, jolloin luonnon voimat ja oma sielumme uudistuvat.

VALON MÄÄRÄ LISÄÄNTYY

Mitä tämä aika meille merkitsee, kun valon määrä lisääntyy mutta emme vielä havaittavasti aisti sitä? Miten koemme kehoissamme pimeyden, levon, kuoleman ja syntymän teemat?

 

Tutkimme yhdessä musiikin, äänen, luonnon, tarinankerronnan ja jakamisen keinoin, miten tämä ajankohta luonnossa, meissä ja tässä ajassa elää. 

TALVIPÄIVÄNSEISAUS 19.12.2021

15.00 Yrttijuoma ja tuokio nuotiolla

15.30 Äänimatka sisällä

17.15 Ruokailu

17.45 Nuotiopiiri

18.00 Ohjelman päättyy

Esiintyjinä

Mikko Heikinpoika & Magdalena Mölsä

Aurinkovuoden keitto

80 g kuitattu tatti
1,25 l vettä
1 sipuli
n. 200g purjoa
1 persiljanjuuri
1 porkkana
4 perunaa
2 rkl tomaattipuretta
4 dl tomaattimurskaa
valkopippuri, suola, (chili)
1 rkl  nokkosensiementä
ripaus taikaa

Valmistus

Pilko ainekset ja keitä kypsäksi vedessä, kun juurekset ovat kypsil lisää tomaattipure ja murska. Lopuksi lisää mausteet.

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla!