Poimi häävinkit talteen

Blogi / Poimi häävinkit talteen

Poimi häävinkit talteen

Hääideoita vuodelle 2024

Kuva: Janne Pasanen

Teemahäät

Toivo teeman mukaista pukeutumista ja heittäytymistä myös vierailta. Pienillä yksityiskohdilla tunnelma käy ajanhenkeen upeasti.

Kuva Janne Pasanen

Kuva: Janne Pasanen

Erilaiset korut, puukkovyöt, viitat, laukut ja taljat antavat upean silauksen. 

Kuva: Janne Pasanen

Koristeet luonnonmateriaaleista 

Luonnosta löytyy materiaalia kauniiksi koristeiksi ympäri vuoden. Havut antavat aina upean värin ja sisätiloissa vielä ihanan tuoksun. Hääkaareen askarreltiin helmat kuusen havuista, kontrastia antamaan vanhentuneita saniaisia, poron sarvia ja suoraan yläpuolelle hirven kallo sarvineen.
Havut toimivat myös kulkuväylällä väriä antamassa. 🌲 Ikivihreistä esimerkiksi puolukan varvut ovat kauniita ja sopivat pöytäkoristeisiin.
Morsiuskimppuun upeaa kontrastia tuo esim. kuivuneet saniaiset.
Kuva: Janne Pasanen

Perinteitä vai ei?

Hääpari voi syödä muiden kanssa tai olla erikseen omassa pöydässä. Vihkiryijy voi olla lainassa, peritty tai vartavasten tehty. Vaihdetaanko sormuksia, missä ne tuodaan?

Kuva: Essi Lehtimäki

Vuodenajan valinta

Oletteko kesä- vai talvi-ihmisiä?
 
❄️ Talvella saa luotua aivan omanlaisensa tunnelman tulia, lunta ja jäätä apuna käyttäen.
☀️ Kesä mahdollistaa ulkotilojen käytön tehokkaammin ja kukkamekot. 😍
🍂🍁 Syksyllä ruskan muovaama maisema ja illan hämäryys luovat tunnelmaa.
🌱 Keväällä huumaava lintujen konsertti soittaa oman häävalssin pihamaalla.
 
Suositut häävenuut voivat olla varattuja vuosiksi kesäaikaan, mutta helpommin varattavissa talvella. Ihmisten aikataulut kesäisin ovat hankalampia sovittaa, mutta talvella on kalentereissa väljempää. Keväällä ja syksyllä hyttysistä ei ole vaivaa ja ulkona riittää valoa vielä iltasellakin.
 
Vuodenajan valintaan voi vaikuttaa myös menu. Kesällä marjat ovat parhaimmillaan ja syksyllä sienistä saa herkkuja.
Kuva: Janne Pasanen

Kujalla näyttäviä kuvia

Hääpari on perinteisesti kulkenut erilaisten kujien läpi: soihtukuja, miekkakuja, kukkakuja, valokuja, kynttiläkuja vai pusukuja?
Juhlapaikalle rakennettuna kuja voi toimia myös valokuvataustana, jossa myös häävieraat voivat ikuistaa itsensä.
Wäinölän ympäristöön sopii luontaisesti tuli ja soihdut istuvat kuin nenä päähän viikinkiteemaan. Myös miekkakuja näyttäisi komealta Wäinölän sisääntulossa.
Villa Paratiisiin sopisi puolestaan vaikka hempeä kukkakuja tai valokuja.
Hääpari Karhu-aitan edessä
Kuva: Janne Pasanen

Kuvaus miljöössä

Taitava kuvaaja löytää juhlapaikalta sopivia yksityiskohtia, joita hyödyntää hääparin ja vieraiden ikuistamiseen. Vaikka Wäinölän pihalla sijaitsevan vanhan harmaan aitan seinä ei säväytä yksinään, tarjoaa se tunnelmallisen ja tyylikkään taustan näyttäviin kuviin. Kuvat huokuvat entisajan tunnelmaa upeasti. Juuri maahan asti satanut ensilumi luo kontrastia.

Kuva: Janne Pasanen

Grillibuffet

Ruoka – ehkä se tärkein asia häissä, heti parin jälkeen tietenkin. Grillattuna liha ja kasvikset ovat maukkaita ja houkuttelevia. Ruoka voi olla hyvin yksinkertaista ja silti maistuvaa. Satokauden vihannekset ovat edullisia, mikä pitää myös ruoan hinnan kohtuullisena. Jos tuttavapiiristä löytyy metsästäjiä, riistaa voi onnistua saamaan tarjolle sitä kautta. Jokainen voi latoa lautaselleen haluamiaan herkkuja.
 
Wäinölän edestä grillikatoksesta löytyy kuvan Ofyr-grilli, jonka tasoilla kypsyvät vihannekset, vartaat tai vaikkapa sienikastike. Grilli muuntuu moneen tarpeiden mukaan.
Kuva: Essi Lehtimäki

Kakku vuodenajan mukaan

Minkälainen on sinun unelmasi hääkakku? Moni parii tilaa hääkakun erikseen. Koska suositut kakkujen tekijät voivat olla varattuja vuodeksikin eteenpäin, kannattaa liikkeellä olla etupainotteisesti.
 
Kakun makua valitessa kannattaa miettiä, onko ruokamenu raskas vai kevyt ja onko kesän lämpöiset hetket vai syksyn/talven koleat kelit. Tuhdin aterian jälkeen kuumana kesäiltana mieluusti raikas kakku maistuu parhaiten, kun taas kylmään vuodenaikaan maistuu tuhdimpi suklaakakku.

Poimi häävinkit talteen

Hääideoita vuodelle 2024 Kuva: Janne Pasanen Teemahäät Toivo teeman mukaista pukeutumista ja heittäytymistä myös vierailta. Pienillä yksityiskohdilla tunnelma käy

Lue lisää »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla!