Pohjois-Nuuksion Matkailuvinkit

Blogi / Pohjois-Nuuksion Matkailuvinkit

Pohjois-Nuuksion Matkailuvinkit

Päiväretki Nuuksiossa – tunnetko jo nämä Pohjois-Nuuksion helmet

Nuuksion kansallispuisto on luonnosta nauttivalle oikea aarreaitta, tarjoten runsaasti tekemistä aktiiviseen päivään. Tässä artikkelissa tarjoamme vinkkejä oivallisista päiväretkikohteista Pohjois-Nuuksiossa, ja samalla sisäpiiritietoa vähemmän tunnetuista, mutta mielenkiintoisista kohteista. 

Pohjois-Nuuksio, jossa sijaitsemme, on hyvin lähellä pääkaupunkiseutua – tarjoten silti erämaista tunnelmaa ja aitoa luonnonrauhaa. Seutu ei ole väkijoukkojen kansoittama ja Salmen ulkoilualueella voit bongata harvinaisiakin eläimiä. Tutki hirven jälkiä, yhytä ilves kiven päältä tai havainnoi liito-oravan vilahduksia yön hiljaisina tunteina. Meillä on monimuotoinen luonto, joka tarjoaa otolliset olosuhteet runsaalle eläimistölle ja linnustolle. Salmen ulkoilualueen, eli Nuuksion Pohjoisen Portin, läheisyydestä löydät majoitus-, ravintola- ja aktiviteettitarjontaa, joissa viikonloppu vierähtää kuin siivillä.

Saapuminen lihasvoimalla

Patikoi ja pyöräile helppokulkuisilla poluilla

Saapuessasi Nuuksion Pohjoiselle Portille, voit valita reitin runsaasta polkujen verkostosta. Alueelta löytyy myös runsaasti parkkitilaa, saapuessasi omalla autolla.

Salmen ulkoilureitit kulkevat upeissa maisemissa, useiden järvien vieritse, ja ne koostuvat hiekkapohjaisista poluista, jotka ovat miellyttäviä kulkea säällä kuin säällä. Tämä helppokulkuisuus on harvinaista herkkua esimerkiksi pikkulapsiperheille – meillä voi patikoida vaikka 10 km reitin tuplarattaiden kera ja täyttää mahat kauniissa järvimaisemissa, sillä reitille mahtuu lukuisia tauko- ja grillipaikkoja. Alueelta löytyy myös pieniä ja luonnontilaisia neulaspolkuja, jotka ovat muodostuneet eläinten kulkureiteistä.

Perinteikästä ohjelmaa kulttuurin ystäville

Me Nuuksion Taiassa olemme halunneet luoda vieraillemme useita elämyksellisiä ohjelmakonsepteja, jotka voi varata seurueelleen osaksi omaa aktiivipäivää. 

Meillä voi esimerkiksi järjestää persoonalliset ja perinteikkäät juhlat, Kalevala-, viikinki- tai talonpoikaisteemalla. Suosittu ohjelma on myös Myyttinen karhuretki, jossa kansanperinteisiin perehtynyt oppaamme johdattaa osallistujat metsäretkelle, karhuaittaan ja nuotiokahveille – mukaansa tempaavien tarinoiden säestämänä. 

Järjestämme myös kiehtovaa Kalevalan Taikaa -ohjelmaa, jossa osallistujat pääsevät uppoutumaan Kalevalan maailmaan – laulun, kanteleen ja tarinoiden johdatellessa tunnelman menneisiin aikoihin. Ohjelma pitää sisällään myös perinteikkään lounastarjoilun ja aidot nokipannukahvit nuotiolla. 

Lisäksi järjestämme seurueille Nuuksio Survival -selviytymistaitoretkiä, luontojoogaa ja kädentaitokursseja. Lähellämme sijaitsee myös Woodbekan pajapuoti, jossa voit tutustua perinteiseen puusepän työhön sekä tehdä ihastuttavia löytöjä paikallisista käsitöistä.

Majoitu idyllisesti luonnon helmassa – ruokaile rauhassa retkellä

Etsiessäsi idyllistä majoitusta, tarjoaa Nuuksion Pohjoisen Portin ympäristö hienoja vaihtoehtoja. Oma rantahuvilamme Villa Paratiisi sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja suurista ikkunoista voit ihailla Poikkipuoliaisen kauniita maisemia. Illalla voit rentoutua puusaunan lempeissä löylyissä sekä päivän päätteeksi pulahtaa paljuun tai virkistävälle iltauinnille järveen.

Heille, jotka haluavat kokea jotain erilaista ja aistia Nuuksion yötä kaikilla aisteilla, suosittelemme Salmessa sijaitsevan Tentsile Experience Nuuksio North:n puiden välissä leijuvia telttoja. Telttamajoitus sisältää kaikki välttämättömät varusteet yöpymiseen sekä herkullisen aamiaiskorin luonnossa nautittavaksi, sinetöimään mieleenpainuvan kokemuksen. Pohjoisella Portilla on myös varattava rantasauna.

Pohjois-Nuuksiosta löytyy myös muutama laavu, joissa voit nauttia nuotiolla ruokailusta ja yöpyä tunnelmallisissa puitteissa. Kämmenlammen laavu sijaitsee Vaakkoin ulkoilualueella pienen lammen rannalla ja Takalan laavu Salmesta Kattilaan johtavan polun varrella metsän keskellä. 

Salmen ulkoilualueen läheisyydestä löydät myös helpotusta nälän yllättäessä, kahvila-ravintola Pohjoisen Pirtin palvellessa lauantaisin ja sunnuntaisin. Jos reittisi suuntautuu meiltä kauemmas, voit nauttia maistuvan aterian myös Luukin, Pirttimäen tai Haltian ravintoloissa. Liikkuessasi Haukkalammella, löydät sieltä ihastuttavan Cafe Silvan. 

Kattavan listauksen Nuuksion alueen palveluista löydät Nuuksio Lakeland -verkkosivuilta.

Retkeilijän tärpit Pohjois-Nuuksiossa

Lähtiessäsi liikkeelle Nuuksion Pohjoiselta Portilta, Salmen ulkoilualueelta, löydät lähiympäristössä useita kiehtovia retkikohteita ja luonnonnähtävyyksiä:

 • Jääkauden jälkiä, Pirunpellot. Menneiden aikojen muovaamat kivikot Ison-Parikkaan ja Poikkipuoliaisen välissä olevalla kalliolla.
 • Korpinkallio. Jyrkkä kallio, jonne johtaa neulaspolku Salmen-Kattilan metsätieltä pienen sillan jälkeen. Yksi Nuuksion korkeimmista paikoista, jossa korpit pesivät  joka vuosi.
 • Vedenjakaja. Salmen ulkoilualueelta lähtevän 5 km reitin varrelta löytyvä kallioharjanne, jonka itäisellä puolella vedet virtaavat mereen Vantaanjokea ja läntisellä puolella Siuntionjokea pitkin.
 • Kattilantien hiidenkirnu. Hiidenkirnu on muisto jääkauden ajoista, jolloin sulavan jääpeiton vesimassat tempasivat mukaansa kiviä ja hioivat virtauksen mukana pyöriessään kallioihin aukkoja. Opastus Kattilantieltä.
 • Myllypuron laakso. Vanhan myllyn jäänteet Iso-Parikkaalta Nuuksion Pitkäjärveen laskevan Myllypuron varrella, lähellä Takalan laavua.

 

Grillipaikat

Katokselliset grillipaikat järven rannalla, jotka sijaitsevat alle 5 km päässä Villa Paratiisista ja Pohjoiselta Portilta.

 • Kanaholma Salmijärven rannalla
 • Paratiisi Poikkipuoliaisen rannalla
 • Ison-Parikkaan rannalla
 • Vähä-Parikas Pikku-Parikkaan rannalla

 

Uimarannat

 • Saarijärven, Salmijärven, Iso-Parikkaan ja Poikkipuoliaisen hiekkarannat
 • kaikilla pienillä Nuuksion erämaajärvillä pääsee uimaan


Suurin osa Nuuksion kansallispuistoa sekä Salmen ulkoilualue sijaitsevat Vihdin alueella.

Haluatko kokea unohtumattomia elämyksiä Nuuksion kauniissa luonnossa? Tule Pohjois-Nuuksioon retkelle ja kysy meiltä lisää!

Nuuksion Taika tarjoaa tunnelmallista majoitusta järven rannalla sekä monenlaista elämyksellistä ohjelmaa ikimuistoiseen päivään.

Yritysten virkistyspäivä

Ainutkertainen yrityksen virkistyspäivä tarjoaa luontoelämyksiä ja uusia kokemuksia Onko suunnitelmissanne yrityksen virkistyspäivä, josta puhutaan vielä pitkään? Nuuksion Taika tarjoaa

Lue lisää »
Meikkaus ja kampaus VALOAhair

Juhlat Kalevala-tyyliin

Vangitse entisaikojen taika,järjestä unohtumattomat teemajuhlat. Kun haluat juhlia Kalevala-tyyliin, lue nämä viisi vinkkiä: juhlatila, musiikki, ruoka, ohjelma ja puvustus.

Lue lisää »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla!