Metsäravintola Nuuksion kansallispuiston kainalossa

Blogi / Metsäravintola Nuuksion kansallispuiston kainalossa

Metsäravintola Nuuksion kansallispuiston kainalossa

Elämysruokailu Nuuksiossa

Tarinoita ja luonnon parhaita antimia

Miltä tuntuisi syödä kuin muinaiset suomalaiset konsanaan tai aterioida rehvakkaasti kuin aidot viikingit? Kynttilöiden loimutessa uppoutua Kalevalan tarinoihin? 

Wäinölän ruokailuissa yhdistyvät erilaiset perinteet, aidot luonnosta saatavat raaka-aineet ja paikallisuus unohtamatta Nuuksion luonnonkaunista maisemaa.  

Pääset kokemaan perinneruokia, joissa on hyppysellinen menneen ajan taikaa ja ohjelmia, jotka vievät sinut mukaansa taianomaisiin tarinoihin ja kaihoisiin säveliin perinnemusiikin myötä.

Nuuksion Wäinölä – missä mennyt aika herää eloon

Wäinölä on rautakauden henkeen rakennettu hirsirakennus, jossa takorautaiset yksityiskohdat huokuvat mennyttä aikaa. Astuessasi sisään Wäinölään näet pitkät puiset pöydät, lämpöä hehkuvan avotakan ja hämyisen kynttilöin tunnelmoidun avaran tilan. Wäinölän tunnelma ja miljöö on ainutlaatuinen ja tila muovautuu moneen tarkoitukseen: häihin, syntymäpäiviin, ristiäisiin, polttareihin sekä kokoukseen.

Näistä aineksista syntyvät maaginen ja maukas elämys.

Kun haluat kokea kiireetöntä viihtymistä kaikilla aisteilla, tuo seurueesi järjestämiimme tapahtumapäiviin tai järjestä unohtumattomat pidot vain teidän kesken. Wäinölä on esteetön ja pihapiirissä on esteetön kuivakäymälä. 

Wäinölän sijaitsee Nuuksion Pohjoisen Portin läheisyydessä, Vihdin Otalammella. Pääset meille Vihdintien kautta, matkaa Helsingin keskustasta ja lentokentältä on alle 40km. Wäinölän miljööseen pääset tutustumaan täältä.

Paikallisuus – sydämenasia

Meille on tärkeää suosia valinnoissamme suomalaista ja eritoten paikallista, aina kun se vaan on mahdollista. Teemme yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa ja osan raaka-aineista keräämme lähiympäristöstämme itse – villiyrtit kesäisin, metsäsienet ja -marjat syksyisin. Viljatuotteita hankimme paikalliselta Krannin tilalta. Valmistamme ruuaksi vain kotimaista kalaa ja riistaa, pyrimme osaltamme vähentämään ympäristön kuormitusta.

Ruuan tärkeinä arvoina pidämme  puhtautta, vastuullisuutta, tuoreutta ja paikallisuutta. Löydät siis annos vaihtoehdoistamme riistaa, kotimaista savustettua lohta, sesongin meheviä kasviksia ja luonnosta saatavia villiyrttejä. Unohtamatta kasvis -ja vegaani vaihtoehtoja. Ruokailu vaihtoehtoihin voit tutustua tästä. 

Halutessasi voit tuoda juhliisi omat juomat. Kauttamme on saatavilla alkoholittomia kotimaisia vaihtoehtoja.

Esittelemme tässä kolme Wäinölän ohjelmaa, joissa pääset herkuttelemaan Wäinölään.

1. Wäinölän metsäravintola – Sukusunnuntai

Eikö olisi ihanaa, kun viikonlopun kruunaisi perheen kesken syöty maittava illallinen? Oletko joskus haaveillut pitkästä sunnuntai ruokailusta ravintolassa, vain huomataksesi, että harva paikka on silloin auki? Ajatus sunnuntaisin pidettävästä metsäravintolasta syntyi Alankomaiden ruokakulttuurista. smissä on tapana syödä yhdessä koko suvun kesken sunnuntaisin.  

Kun halutaan viettää laadukasta aikaa läheisten kanssa, niin mikä olisi parempi idea, kuin yhdessä vietetty aika maittavan ruuan äärellä upeassa miljöössä koko suvun kesken. Sinun ei tarvitse itse järjestellä ja tehdä ruokaa, annat meidän huolehtia perheesi kestitsemisestä. 

Haluamme vaalia perinteistä perhesyömisen mallia, jossa kolmen ruokalajin ateria nautiskellaan hitaasti ja mieluiten usean sukupolven voimin. Iloisesti rupatellen ja herkkuja antaumuksella maistellen. Makuhermojasi hivelee puhdas pohjoismainen ruoka ripauksella metsän omia mausteita, villiyrttejä.  

Tule nauttimaan sukusi kanssa miellyttävä sukusunnuntai metsäravintola Wäinölässä ja anna meidän huolehtia kaikki muu! 

VARAA

Sunnuntain metsäravintolamme koostuu maksimissaan 4 eri pöytäryhmästä ja jokainen pöytä on tarkoitettu vain yhdelle omalle seurueelle. 

Varaa oma pöytä verkkokaupastamme!

kasviskattaus-nuuksion-taika-1300
kalakattaus-nuuksion-taika-1300

2. Wäinölän pidot – tarinallinen ruokailu 

Wäinölän pidot ovat tarinallisia ruokailuja, perinteikkäillä teemoilla ja omaleimaisella tunnelmalla. Valitse teemaksi kansanperinne-tarinoita kertova Kalevala, rehvakas viikinki-meininki tai ohjelmaa talonpoikaistyyliin. Kansanmuusikot tenhoavat musisoinnilla ja teeman mukaisilla menneen ajan tarinoilla.

Nauti pitojen aikana maittavaa lähiruokaa suoraan luonnosta. Murea riista, mehevä lohi, sesongin kasvikset ja luonnon yrtit sivelevät makuhermojasi. Huomioiden tietenkin erityisruokavaliot! Mahtava elämysruokailu, myös perheen pienimmille. Tulkaa siis koko perheenä viettämään päivä Wäinölään nauttien ruuasta, ohjelmasta ja luonnosta!

VARAA

Wäinölän pidot järjestetään yhdelle ryhmälle  kerrallaan, minimiveloitus on 15 henkilöä.

Lähetä tarjouspyyntö info@nuuksiontaika.fi 

3. Kalevalan Taikaa – kansalliseepoksemme tarinoita

Kalevalan Taikaa on kansalliseepoksen tarinoiden höystämä ohjelma, joka järjestetään sunnuntaisin. Ohjelman alussa nautitaan nokipannukahvit tai yrttijuoma. Ohjelmassa vieraillaan myös Karhuaitassa ja kuullaan tarinoita muinaissuomalaisesta karhumytologiasta. 

Kun on aika sukeltaa Kalevalan maailmaan, johdattelee kansanmuusikko kuulijan tunnelmaan kanteleen, pärrän ja tarinoiden voimin. Tutuiksi tulevat niin Sammon taonta kuin maailman luomismyytti, samalla Kalevalan päähenkilöihin perehtyen.

Tunnelmaa siivittää Wäinölässä nautittava ateria, joka kelpaisi karhullekin: metsäsienipiirakka ja kauden salaattia, kesäaikaan luonnosta kerättyä villiyrttisalaattia ja lounaan kruunaa suussa sulavan raikas metsämarjaherkku.

VARAA

Kalevalan Taikaa-ohjelma järjestetään sunnuntaisin klo 15-17, jonka jälkeen on mahdollisuus ruokailla Wäinölässä.

Osta liput verkkokaupastamme, minimiveloitus on 4 henkilöä. Voit myös varata ohjelman ruokailuineen vain omalle ryhmällesi, ota silloin yhteyttä info@nuuksiontaika.fi

Ruokaretkelle Nuuksion Wäinölään!

Suomen ruokamatkailu Hungfy for Finland kiteyttää ruokamatkailun osuvasti: 

”Kaikki matkailijat eivät vieraile museossa, eivät osallistu lumikenkäsafareille tai lähde kiertoajelulle – mutta jokainen matkailija syö”

Meidän tavoitteemme ja unelmamme on tarjota elämyksellisiä hetkiä herkullisen ruuan parissa. Nyt ja tulevaisuudessa.

Lämpimästi tervetuloa Wäinölän metsäravintolaan!

Yritysten virkistyspäivä

Ainutkertainen yrityksen virkistyspäivä tarjoaa luontoelämyksiä ja uusia kokemuksia Onko suunnitelmissanne yrityksen virkistyspäivä, josta puhutaan vielä pitkään? Nuuksion Taika tarjoaa

Lue lisää »
Meikkaus ja kampaus VALOAhair

Juhlat Kalevala-tyyliin

Vangitse entisaikojen taika,järjestä unohtumattomat teemajuhlat. Kun haluat juhlia Kalevala-tyyliin, lue nämä viisi vinkkiä: juhlatila, musiikki, ruoka, ohjelma ja puvustus.

Lue lisää »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla!