WÄINÖLÄN TAIDE

IHASTELE TAIDETTA VIERAILULLASI

Nuuksion Wäinölän pihapiiristä löytyy Jenni Tieahon upeita taideteoksia, joita voit ihailla vierailusi aikana. Huom! Ei avoin yleisölle, vain sovituille asiakkaille.

Nuuksion Wäinölän pihapiiristä löytyy Jenni Tieahon upeita taideteoksia, joita voit ihailla vierailusi aikana. Huom! Ei avoin yleisölle, vain sovituille asiakkaille.

Ekotaide
Hidas taide
Ajaton

JENNI TIEAHO

Kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija

Siuntio, Finland

”Nykytaiteen kontekstissa Tieahon teokset liittyvät viime vuosikymmenien ympäristötaide- ja ekotaiteeseen, erityisesti pyrkimykseen käyttää luonnonmateriaaleja muuttuvan luontosuhteemme ilmentämiseen” – kertoo Tampereen taidemuseon näyttelypäällikkö Tapani Pennanen.

Jenni Tieahon teoksia löytyy muun muassa Suomen Valtion taidekokoelmista, Helsingin kaupungilta ja Saastamoisen säätiöltä.

TUULIAJOLLA

2021

Materiaalit: paju, teräs

Teos on osa 22-vuotista ympäristötaidetuotantoa, sen voi nähdä ekotaiteena ja hitaana taiteena – teoksen valmistuminen on vienyt vajaan vuoden. Veistoksen keskiössä ja lähtökohtana on luonnonmateriaalien käyttö, käsityö ja aika. 

Siuntio, Finland

TEOKSEN TAUSTAA

Mytologisessa pajuvenhossa on joutsenen kaaria ja veneen kannattelevuus, ne ovat joutsenveneitä. Tuuliajolla teos kuljettaa meitä eri tietoisuuksien välillä, se on uutta elämää kannatteleva kehto tai kumppani viimeiselle matkalle. Vene voi lipua säyseästi myötätuulessa tai poukkuroida vastatuulessa tai tuuliajolla ennakoimattomasti kuin elämämme kulku luonnostaan.

Vuonna 2000 rakensin ensimmäisen pajuveneeni Vantaan Tikkurilassa, jälkikäteen ymmärsin veneen rakentamisen toimineen rituaalina, joka toimi henkilökohtaisen surun purkautumisena. Myyttisen pajuveneen voi täyttää erillaisilla tunteilla joista näin luopuu ja antaa veneen vietäväksi.

”Teokseni valmistumiseen kuluneen ajan myötä koen voivani punoa merkityssisältöä veistoksiini. Työskentelyni lähtökohdat ovat suomalaisessa mytologiassa ja myyttisessä metsätarustossa. Minulle luonto on kuin toinen kansalaisuus ja kieli.Luonnossa on mahdollista muodostaa käsitystä ajasta, rajoista, hyvästä ja pahasta” 

– Jenni Tieaho

RAUTAHEPO / MUSTA

2020

Materiaalit: teräs, terva

Tilaustyönä Wäinölään

Siuntio, Finland

TIIMI WÄINÖLÄN AINUTLAATUISUUDEN TAKANA
risto-rakentajat-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

LUONNONTAIDOT

Risto, joka työstää puuta sekä kiveä, ja on veistänyt ja rakentanut Wäinölän hirsirungon.

berndt-rakentajat-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

WOODBEKA

Berndt, joka taitavasti työstää puusta kaikkea mahdollista, rakensi alusta saakka Wäinölää.

tulisija-yksityiskohta-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

TAKKAPALVELU

Joonas hallitsee muurauksen salat, hän on tehnyt Wäinölän näyttävän tulisijan ja savupiipun.

hirret-rautasalpa-ovi-yksityiskohta-1-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

VUORENPEIKON PAJA

Simo, jonka käsissä rauta saa muotonsa ja Wäinölä ovien ja tulisijan takorauta-osat.

VILLA PARATIISI

Villa Paratiisi on tunnelmallinen huvila järven rannalla, joka sopii 20 henkilön tilaisuuteen ja 15 henkilön majoitukseen.