PYYDÄ TARJOUS
VERKKOKAUPPA

Perheyritys

Satu on asunut perheineen Nuuksiossa siitä asti kun Nuuksion kansallispuisto perustettiin 1994.

Vuonna 2009 hän opiskeli erä- ja luonto-oppaaksi, jonka myötä perusti Nuuksion Taika -yrityksen.

Hän on koulutukseltaan fysioterapeutti ja halusi luonnon lisäksi liikkumisen ja hyvinvoinnin tärkeiksi osiksi yrityksen palveluita.

Satu toi Suomeen ratsastusterapian, jota hän tarjoaa edelleen Hevoslaakson tallilla Vanjärvellä.

Liina-tytär tyoskentelee yrityksessä kokopäiväisesti palvelunkehittäjänä ja graafisena suunnittelija vastaten mm. yrityksen visuaalisesta ilmeestä ja markkinoinnista.

Anton-mies sekä pojat Kalle ja Ville vastaavat kiinteistönhuollosta ja rakentamisesta.

Vastuullisuus

Teemme kaikessa toiminnassa vastuullisia valintoja ja ohjaamme siihen myös asiakkaitamme. Panostamme palvelujen laatuun  ja olemme mukana Matkailualan Laatutonni-ohjelmassa. Olemme sitoutuneet Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

Nuuksio

Nuuksio on ainutlaatuinen alue, josta löytyy monenlaista maastoa, runsas eläimistö sekä monipuolinen kasvisto. Nuuksion järviylänkö on noin 200 km² suuruinen alue, missä on lähes 150 järveä ja lampea. Nuuksion kansallispuisto käsittää tästä alueesta noin neljänneksen. Nuuksiossa sijaitsee myös Suomen luontokeskus Haltia.  Kun liikut luonnossa niin muistathan jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet ja tutustut kansallispuiston järjestyssääntöihin.

Nuuksion Taika on mukana Nuuksio Lakelandyhteistyöverkostossa, joka kehittää alueen palveluja.

Kestävä matkailu

Kestävän kehityksen mukaisesti pyrimme käyttämään ensisijaisesti paikallisia palveluja ja olemme mukana Nuuksio Resort, VisitVihti ja Helsinki West verkostoissa sekä SULO:ssa (Suomen luonto- ja ohjelmapalveluyrittäjät ry).

Green start

Meillä on käytössä Green Start® – vastuullisen liiketoiminnan työkalu, joka on luotu  matkailuyrityksille käytännönläheisen ympäristöohjelman rakentamiseen. Yrityksen toiminnassa se näkyy mm. seuraavasti:

🌱käytämme uusiutuvaa energiaa: maalämpö, tuulivoima-sähkö ja varaava takka

🌱säästämme energiaa: ilmalämpöpumppu, kaasuliesi ja puilla lämpiävät sauna, palju ja tulisijat

🌱kierrätämme jätteet ja opastamme siihen asiakkaitamme

🌱lähes kaikki huonekalumme ovat käytettynä hankittuja perinnehuonekaluja, sängyt ja pöydät ovat uutena hankittu mutta Suomessa valmistettu

🌱emme käytä kertakäyttöastioita

🌱teemme yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa: yhteiset tai vuokravälineet

🌱suosimme suomalaisia lähialueen tuotteita ja palveluja: lähi- ja luomuruoka sekä paikalliset oppaat, kokit ja ohjelmantekijät

🌱ohjelmamme perustuvat suomalaisiin perinteisiin ja vaalimme suomalaista kulttuuria

Sauna from Finland

Olemme mukana Sauna from Finland verkostossa, jonka tavoitteena on luoda suomalaisesta saunakokemuksesta maailman paras. Sauna from Finland tuo myös esille saunan terveyshyötyjä. Verkostossa on jo lähes 200 suomalaista sauna-alan yritystä.

Katajanhaltija tarina

Ennen vanhaa uskottiin, että kaikilla on haltijansa, niin luonnossa kuin kotipiirissä, sekä elollisilla että elottomilla. Jokaisella ihmisellä on myös oma suojelushaltiansa, joka auttaa ja varjelee häntä. Jokaisella puulla on haltiansa ja Nuuksiossa, missä on lukemattoman paljon katajia, on katajanhaltioilla erityinen asema. Katajanhaltijan tarinassa todellisuus ja taru kietoutuvat toisiinsa, katso video ja koe satumainen Nuuksion Taika!

Yhteistyö

Vahvan verkoston avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisia palveluja. Tavoitteemme on luoda asiakkaalle mieleenpainuva ja ainutlaatuinen kokemus.

TYÖYHTEISÖ-KOULUTTAJAT

Jonna Huomo Mindstone

Auli Malimaa Iloversum

Tiina Kevätpuro Inspironet

OHJELMAYHTEISTYÖ

Arctic Expedition        Ospace

Fitmotion                         Juurakonvoima

Elämystorppa                Tuunaajamutsi