PYYDÄ TARJOUS
VERKKOKAUPPA

Perheyritys

Olen Satu de Weerd, Nuuksion Taika -yrityksen perustaja. Olen asunut perheeni kanssa Nuuksiossa siitä asti kun Nuuksion kansallispuisto perustettiin eli vuodesta 1994. Vuonna 2009 lähdin opiskelemaan erä- ja luonto-oppaaksi jonka myötä perustin Nuuksion Taika -yrityksen. Olen koulutukseltani fysioterapeutti, joten luonnon lisäksi liikkuminen ja hyvinvointi ovat tärkeä osa yrityksen palveluja. Teen myös ratsastusterapiaa, jonka johdosta hevonen on yrityksen logossa. Logossa on myös mukana ripaus suomalaista kansanperinnettä, kuten yrityksen ohjelmissakin.

Tyttäreni Liina työskentelee yrityksessä kokopäiväisesti, hän opiskelee graafista suunnittelua ja huolehtii mm. yrityksen markkinoinnista. Myös mieheni Anton sekä molemmat pojat Kalle ja Ville ovat tarvittaessa apuna, hoitaen rakentamiseen ja kiinteistönhuoltoon liittyvät tehtävät.

Vastuullisuus

Teemme kaikessa toiminnassa vastuullisia valintoja ja ohjaamme siihen myös asiakkaitamme. Panostamme palvelujen laatuun  ja olemme mukana Matkailualan Laatutonni-ohjelmassa. Olemme sitoutuneet Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

Kestävä matkailu

Kestävän kehityksen mukaisesti pyrimme käyttämään ensisijaisesti paikallisia palveluja ja olemme mukana Nuuksio Resort, VisitVihti ja Helsinki West verkostoissa sekä SULO:ssa (Suomen luonto- ja ohjelmapalveluyrittäjät ry).

Green start

Meillä on käytössä Green Start® – vastuullisen liiketoiminnan työkalu, joka on luotu  matkailuyrityksille käytännönläheisen ympäristöohjelman rakentamiseen. Yrityksen toiminnassa se näkyy mm. seuraavasti:

🌱käytämme uusiutuvaa energiaa: maalämpö, tuulivoima-sähkö ja varaava takka

🌱säästämme energiaa: ilmalämpöpumppu, kaasuliesi ja puilla lämpiävät sauna, palju ja tulisijat

🌱kierrätämme jätteet ja opastamme siihen asiakkaitamme

🌱lähes kaikki huonekalumme ovat käytettynä hankittuja perinnehuonekaluja, sängyt ja pöydät ovat uutena hankittu mutta Suomessa valmistettu

🌱emme käytä kertakäyttöastioita

🌱teemme yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa: yhteiset tai vuokravälineet

🌱suosimme suomalaisia lähialueen tuotteita ja palveluja: lähi- ja luomuruoka sekä paikalliset oppaat, kokit ja ohjelmantekijät

🌱ohjelmamme perustuvat suomalaisiin perinteisiin ja vaalimme suomalaista kulttuuria

Sauna from Finland

Olemme mukana Sauna from Finland verkostossa, jonka tavoitteena on luoda suomalaisesta saunakokemuksesta maailman paras. Sauna from Finland tuo myös esille saunan terveyshyötyjä. Verkostossa on jo lähes 200 suomalaista sauna-alan yritystä.

Nuuksio

Nuuksio on ainutlaatuinen alue, josta löytyy monenlaista maastoa: erämaita ja peltoaukeita, kalliota ja rotkoa, lehtoja ja soita. Jääkauden jäljet ovat kaikkialla näkyvillä ja alueella on runsas eläimistö sekä monipuolinen kasvisto. Nuuksion järviylänkö on noin 200 km² suuruinen ja alueella on lähes 150 järveä tai lampea. Nuuksion kansallispuisto käsittää tästä alueesta noin neljänneksen.

Nuuksio soveltuu erinomaisesti päiväretki-kohteeksi ja jopa useamman päivän vaellukselle. Alueella on useita nuotio- ja leirintäpaikkoja. Retkeilijän tulee liikkuessaan ja leiriytyessään muistaa jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet ja tutustua kansallispuiston järjestyssääntöihin. Nuuksiossa sijaitsee Suomen luontokeskus Haltia, joka esittelee Suomen luontoa ja ekologista puurakentamista. Lisätietoa Nuuksiosta löydät Luontoon.fi-sivuilta.

Katajanhaltija tarina

Ennen vanhaa uskottiin, että kaikilla on haltijansa, niin luonnossa kuin kotipiirissä, sekä elollisilla että elottomilla. Jokaisella ihmisellä on myös oma suojelushaltiansa, joka auttaa ja varjelee häntä. Jokaisella puulla on haltiansa ja Nuuksiossa, missä on lukemattoman paljon katajia, on katajanhaltioilla erityinen asema. Katajanhaltijan tarinassa todellisuus ja taru kietoutuvat toisiinsa, katso video ja koe satumainen Nuuksion Taika!

Yhteistyö

Vahvan verkoston avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisia palveluja. Tavoitteemme on luoda asiakkaalle mieleenpainuva ja ainutlaatuinen kokemus.

TYÖYHTEISÖ-KOULUTTAJAT

Jonna Huomo Mindstone

Auli Malimaa Iloversum

Tiina Kevätpuro Inspironet

OHJELMAYHTEISTYÖ

Arctic Expedition        Ospace

Fitmotion                         Juurakonvoima

Elämystorppa                Tuunaajamutsi