PYYDÄ TARJOUS

Luonto ja hyvinvointi

Olen Satu de Weerd, Nuuksion Taika -yrityksen perustaja ja omistaja. Olen asunut Nuuksiossa siitä asti kun Nuuksion kansallispuisto perustettiin (1994). Erä-ja luonto-oppaan koulutuksen myötä sai alkunsa Nuuksion Taika -yritys vuonna 2009. Fysioterapeutin koulutukseni johdosta liikkuminen ja hyvinvointi ovat tärkeä osa yrityksen palveluja, ratsastusterapeutin koulutus on tuonut hevosen yrityksen logoon, ja kiinnostus suomalaiseen kansanperinteeseen näkyy yrityksen ohjelmissa.

Vastuullisuus

Toiminnassa pyrimme tekemään vastuullisia valintoja ja ohjaamme siihen myös asiakkaitamme. Panostamme palvelujen laatuun  ja olemme mukana Matkailualan Laatutonni-ohjelmassa. Olemme sitoutuneet Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

Kestävä matkailu

Kestävän kehityksen mukaisesti pyrimme käyttämään ensisijaisesti paikallisia palveluja ja olemme mukana NuuksioResortVisitVihti ja Helsinki West verkostoissa sekä SULO:ssa (Suomen luonto-ohjelmapalveluyrittäjät ry).

Green start

Meillä on käytössä Green Start® – vastuullisen liiketoiminnan työkalu, joka on luotu  matkailuyrityksille käytännönläheisen ympäristöohjelman rakentamiseen. Yrityksen toiminnassa se näkyy mm. seuraavasti:

  • käytämme uusiutuvaa energiaa; maalämpö, tuulivoima-sähkö ja varaava takka
  • säästämme energiaa; ilmalämpöpumppu, kaasuliesi ja puilla lämpiävät sauna, palju ja tulisijat
  • kierrätämme jätteet ja opastamme siihen asiakkaitamme
  • lähes kaikki huonekalumme ovat käytettynä hankittuja perinnehuonekaluja, sängyt ja pöydät ovat uutena hankittu mutta Suomessa valmistettu
  • emme käytä kertakäyttöastioita
  • teemme yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa; yhteiset tai vuokravälineet
  • suosimme suomalaisia lähialueen tuotteita ja palveluja; lähi- ja luomuruoka sekä paikalliset oppaat, kokit ja ohjelmantekijät
  • ohjelmamme perustuvat suomalaisiin perinteisiin ja vaalimme suomalaista kulttuuria

Sauna from Finland

Olemme mukana Sauna from Finland verkostossa, jonka tavoitteena on luoda suomalaisesta saunakokemuksesta maailman paras. Sauna from Finland tuo myös esille saunan terveyshyötyjä. Verkostossa on jo lähes 200 suomalaista sauna-alan yritystä.

Nuuksio

Nuuksio on ainutlaatuinen alue, josta löytyy monenlaista maastoa: erämaita ja peltoaukeita, kalliota ja rotkoa, lehtoja ja soita. Jääkauden jäljet ovat kaikkialla näkyvillä ja alueella on runsas eläimistö sekä monipuolinen kasvisto. Nuuksion järviylänkö on noin 200 km² suuruinen ja alueella on lähes 150 järveä tai lampea. Nuuksion kansallispuisto käsittää tästä alueesta noin neljänneksen.

Nuuksio soveltuu erinomaisesti päiväretki-kohteeksi ja jopa useamman päivän vaellukselle. Alueella on useita nuotio- ja leirintäpaikkoja. Retkeilijän tulee liikkuessaan ja leiriytyessään muistaa jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet ja tutustua kansallispuiston järjestyssääntöihin. Nuuksiossa sijaitsee Suomen luontokeskus Haltia, joka esittelee Suomen luontoa ja ekologista puurakentamista. Lisätietoa Nuuksiosta löydät Luontoon.fi-sivuilta.

Katajanhaltija tarina

Ennen vanhaa uskottiin, että kaikilla on haltijansa, niin luonnossa kuin kotipiirissä, sekä elollisilla että elottomilla. Jokaisella ihmisellä on myös oma suojelushaltiansa, joka auttaa ja varjelee häntä. Jokaisella puulla on haltiansa ja Nuuksiossa, missä on lukemattoman paljon katajia, on katajanhaltioilla erityinen asema. Katajanhaltijan tarinassa todellisuus ja taru kietoutuvat toisiinsa, katso video ja koe satumainen Nuuksion Taika!

Yhteistyö

Vahvan verkoston avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisia palveluja. Tavoitteemme on luoda asiakkaalle mieleenpainuva ja ainutlaatuinen kokemus.

TYÖYHTEISÖ-KOULUTTAJAT

Jonna Huomo Mindstone

Auli Malimaa Iloversum

Tiina Kevätpuro Inspironet