PYYDÄ TARJOUS
VERKKOKAUPPA

RETKET NUUKSION KANSALLISPUISTOON

Tee kanssamme retki omista tiloistamme tai Suomen luontokeskus Haltiasta käsin. Olemme erikoistuneet ohjelmiin, joissa yhdistyy vanha suomalainen perinnetieto ympäröivään luontoon. Retket voidaan toteuttaa myös englannin kielellä ja ympäri vuoden, ja niihin voi yhdistää tuokion nuotiolla nokipannukahvien, makkaranpaiston tai villiruuan kera. Katso Katajanhaltijan tarina videolta ja lähde Katajattaren jalanjäljille Nuuksion luontoon.

KARHUN KANNOILLA
Sukella muinaissuomalaisen karhumyytin maailmaan ja kulje karhun kannoilla Nuuksion erämaissa. Kuuntele tarinoita karhun, metsän kuninkaan, elämästä, sen käyttäytymisestä ja siihen liittyvistä uskomuksista ja rituaaleista.

KALEVALAN MAILLA
Tutustu retkellä suomalaiseen kansalliseepokseen Kalevalaan ja lähde etsimään tarunomaista Sampoa. Kuuntele tarinoita maailman synnystä, Väinämöisen retkistä, Ainon kohtalosta ja myyttisestä Sammosta.

PARANTAJAN POLULLA
Kuuntele tarinoita luonnon parantavista voimista, maistele metsän makuja ja tutustu suomalaisen kansanperinteen parantaviin taikoihin. Kulje metsäpolkuja ja opi tuntemaan metsän villiyrttien ja puiden ominaisuuksia.

RETKET ULKOMAALAISILLE VIERAILLE

KESÄN TAIKAA
Tule kesäiselle retkelle Nuuksion metsiin ja järville. Maistele metsämarjoja, etsi sieniä ja kokeile onneasi mato-ongella, soutele järven selällä ja pulahda vilvoittavaan veteen. Grillaa makkaraa ja vietä perinteinen suomalainen kesäpäivä.

TALVEN TAIKAA
Lähde talviselle retkelle ja tutustu perinteisiin suomalaisiin talvipuuhiin metsässä ja järven jäällä. Potkuttele potkukelkalla, kulje lumikengillä, kairaa avanto ja kokeile kalaonneasi pilkillä. Lopuksi vietä tuokio nuotion taikapiirissä.

LUONTO-RETKET

METSÄRETKI
Lähde kulkemaan Nuuksion metsiin, pysähdy erämaajärvellä ja tutustu alueen monipuoliseen luontoon. Retken kesto voi olla tunnista, jopa yön yli vaellukseen.

VILLIYRTTIRETKI
Kulje metsässä ja niityllä, opettele tunnistamaan yleisimpiä villiyrttejämme ja niiden käyttöä ruuanlaitossa ja hyvinvoinnissa. Retken jälkeen voit valmistaa villiyrteistä ruokaa tai virkistävän jalkakylvyn.

SIENIRETKI
Kerää ja tunnista sieniä opastetulla retkellä, johon voit yhdistää sieniruuan valmistuksen nuotiolla.

LINTURETKI
Kuuntele ja tähystele lintuja asiantuntijan opastuksella, esimerkikis kevättalvella pöllöjä, keväällä muuttolintuja ja kesällä vesilintuja. 

RETKET LAPSILLE JA ERITYISRYHMILLE

ELÄINTEN JÄLJILLÄ
Tutustu metsän taikaan ja eläinten jälkiin: mistä hirvi on kulkenut, missä käpytikka on aterioinut ja kuka huutelee järvellä? Retki tarjoaa kulkijoille moniastisen kokemuksen, jota täydennetään kuvilla, tuntomateriaaleilla ja ääninäytteillä. Reitti on kovaa hiekkapolkua, jota on helppo kulkea myös pyörätuolilla. 

MAAHISTEN MATKASSA
Nuuksion erämaahan on kätketty aarre, jonka löytäjä saa valtaa ja voimaa hallita maailmaa. Pohjolan pelottava noita on lähtenyt etsimään aarretta, ja jos hän sen löytää on maailma vaarassa joutua pahan valtaan. Lähde pelastamaan maailma hevosten matkassa.

KYSY LISÄÄ >>