PYYDÄ TARJOUS
VERKKOKAUPPA

METSÄÄN

Lähde metsäretkelle Nuuksion kansallispuistoon. Retken teema voi vaihdella vuodenaikojen mukaan; keväällä lintuja, kesällä villiyrttejä, syksyllä sieniä ja marjoja, ja talvella eläinten jälkiä.

Metsämieli-ja luontoyhteys-retket

Aisti luontoyhteys ja sen parantavat vaikutukset. Retkellä  luonnon tarjoamia vaikutuksia tehostetaan tietoisilla harjoitteilla.

Kansanperinneretket

Laita päähäsi Väinämöisen hattu ja harteillesi taikaviitta, ja sukella retkelle missä suomalainen perinnetieto yhdistyy ympäröivään luontoon.

VESILLE

Opettele melonnan perustaidot ja lähde melomaan kajakilla tai tiimikanootilla. Voit kokeilla myös melontaa SUP-laudalla, istuen tai seisten, se on helpompaa kuin uskotkaan.

Nuuksion järvet soveltuvat erinomaisesti melontaa, ne ovat pitkiä ja kapeita ja tuulet eivät häiritse kulkua.

PYÖRÄILEMÄÄN

Fatbike on leveillä renkailla varustettu polkupyörä. Fatbike soveltuu erittäin hyvin Nuuksion metsäpoluille, mutta toimii hyvin myös tavallisessa tiellä.

Isot renkaat tekevät ajotuntumasta pehmeän leppoisan ja mahdollistavat myös pehmeällä hiekalla tai lumisilla poluilla ajamisen.

KALLIOLASKEUTUMINEN

Alkuopastuksen jälkeen puet valjaat, laitat kypärän päähän ja laskeudut köyden avulla kalliota alas. Ammattiopas huolehtii että kaikki sujuu turvallisesti ja jännittävän laskeutumisen jälkeen on mahtava tunne koko kehossa.

Kiipeilypaikat löytyvät heti Villa Paratiisin vierestä sekä Haltian luontokeskuksen läheisyydestä.

SELVIYTYMIS-SEIKKAILU

Opettele selviytymään luonnossa tai kisaile pienryhmissä: tee tuli ilman tulitikkuja, majoite ilman telttaa, lähde vesille ilman venettä, hanki ruokaa ilman kauppaa ja hoida ensiapua ilman lääkäriä.

Selvitymistaitoja jotka luonnossa liikkuvan on hyvä hallita.

KEHON HOITOA

Fysioterapeutin ohjauksessa saat opastusta kehonhuoltoon, rentoutusta ja Asahi-terveysliikuntaa. Yrttiretkellä voit kerätä ainekset jalkakylpyyn.

Joogasta saat eväitä jaksamiseen ja Chi Kungista sisäistä selkeyttä, vauhdikkaampaan menoon valitse kahvakuula tai tanssituokio.

JOUSIAMMUNTA

Jousiammunta sopii kaikenikäisille ja kuntoisille. Opettele perustaidot, harjoittele ja lopuksi kokeile paremmuutta kisassa.

Jousiammunta kehittää keskittymiskykyä ja kehonhallintaa, ja koukuttaa.

TIIMIKISAILUT

Tiimikisailu vaatii ryhmätyötä, käden taitoja, kehon hallintaa, tarkkuutta ja kekseliäisyyttä. Ryhmän tulee yhdessä ratkaista eteen tulevat haasteet, mm. solmu-tehtävän, tarkkuus-ammunnan, vedenkeiton ja tasapaino-radan.

Pihapiirissä voi myös heittää tikkaa, pelaa mölkkyä ja kalastaa mato-ongella. Kiireetöntä mökki-elämää ja mukavaa yhdessä tekemistä pihapiirissä ja luonnon helmassa, hymy huulessa.

ROOLIPELI

Pue päällesi viikinki- tai Kalevala-henkinen asu, sukella menneeseen ja heittäydy tarinan vietäväksi. Wäinölä on rautakauden henkeen rakennettu alue, missä on vanha aitta, nuotiopaikat ja hirsirakennus.

Roolipelin myötä voit irrottautua arjesta ja astua roolihahmon vietäväksi.

METSÄNSOINTI

Metsässä soi ja siellä soi on myös hiljaisuus. Ota itsellesi aikaa ja maadoitu osaksi luontoa, ja anna luovuutesi virrata yhdessä luonnonvoimien kanssa. Tunne äiti maan ja isä taivaan lempeä läsnäolo, anna tuulen laulaa kasvoillasi, ja laula itsekin.

Anna luonnon helliä sisintäsi, maalaa luontomaisema aisteillasi kehosi muistiin. Ohjelma yhteistyössä Ullan kanssa.

LUONTOJOOGA JA RUMPUMEDITAATIO

Luontojoogassa tehdään joogaliikkeitä yhteistyössä hengityksen kanssa metsän sylissä. Pysähdy kuuntelemaan luontoa ja omaa kehoasi, rentoudu ja voimaannu.

Rumpumeditaatio antaa tilaisuuden rauhoittua ja virkistyä ja se ruokkii meissä jokaisessa asuvaa luovuutta. Rumpumeditaatio on maadoittava ja voimaannuttava kokemus. ja rummun ääni mahdollistaa oman sisäisen äänen kuuntelemisen. Ohjelmat yhteistyössä Juurakonvoiman kanssa.

MOBIILISEIKKAILUT

Lähde ryhmässä älypuhelimen opastamana seikkailemaan luontoon, etene rastilta toiselle ja ratkaise matkalla erilaisia tehtäviä.

Seikkailu voi olla action track, jossa näkymätön rastirata vie ryhmän haastaviin tilanteisiin tai pakopeli, jossa on tehtäviä suorittamalla selvittävä metsästä turvaan.

KÄSILLÄ TEKEMISTÄ

Tee kierrätysmateriaalista nahkakoru tai heijastin, huovuta korvakorut tai avaimenperä ja kokeile kehräämistä vanhalla rukilla.

Käsillä tekeminen vapauttaa ajatukset lentoon ja synnyttää uutta.

PELASTUSPUKUKELLUNTA

Kun syksy saapuu ja kelit ovat vaihtelevat, on oikea hetki pukeutua lämpimnään pelastuspukuun ja kokeilla kelluntaa kylmässä vedessä.

Testaa tämä jännittävä yhteinen kokemus.

JURTTASAUNA JA ARROW BREAKING

Käsinveistetyn jurttasaunan rakentaminen vaatii yhteistyötä. Jurtan pystyttäminen kestää 2 tuntia ja saunomaan mahtuu 18 henkilöä kerrallaan.

Arrow breaking-rituaali on vanha balilainen rituaali, joka voimaannuttaa ja yhdistää työyhteisöä.

SAUNA JA LÄMMINVESIPALJU

Villa Paratiisin tunnelmallisen puulämmitteisen saunan ylälauteille mahtuu 7 henkilöä. Saunassa voidaan vihtoa ja nauttia yrttijalkakylvystä, sinne voidaan järjestää ohjelmaa vanhoista saunaperinteistä.

Saunan terassilla veden äärellä on lämminvesipalju johon mahtuu vähintään 7 henkilöä. Rentouttavaa yhdessäoloa, joka on mukavaa huonollakin säällä.