METSÄÄN

Lähde metsäretkelle ja tutustu luonnon parantaviin voimiin, sukella muinaissuomalaisen karhumyytin maailmaan ja kurkista karhuaittaan.

Retken teema voi vaihdella vuodenaikojen mukaan; keväällä lintuja, kesällä villiyrttejä, syksyllä sieniä ja marjoja, ja talvella eläinten jälkiä.

Retkelle voit lähteä kävelysauvojen kanssa, Kickbikella tai Fatbikella, joilla potkuttelet vauhdikkaasti Nuuksion latupohjia ja metsäteitä.

VESILLE

Opettele melonnan perustaidot ja lähde melomaan kajakilla tai tiimikanootilla. Kokeile myös melontaa SUP-laudalla, se on helpompaa kuin uskotkaan.

Nuuksion järvet soveltuvat erinomaisesti melontaa, ne ovat pitkiä ja kapeita ja tuulet eivät häiritse kulkua.

KALLIOLASKEUTUMINEN

Alkuopastuksen jälkeen puet valjaat, laitat kypärän päähän ja laskeudut kallion köyttä pitkin alas. Ammattiopas huolehtii että kaikki sujuu turvallisesti ja jännittävän laskeutumisen jälkeen on mahtava tunne koko kehossa.

Kiipeilypaikka on heti Villa Paratiisin vieressä.

MOBIILISEIKKAILUT

Lähde ryhmässä älypuhelimen opastamana seikkailemaan luontoon, etene rastilta toiselle ja ratkaise matkalla erilaisia tehtäviä.

Seikkailu voi olla action track, jossa näkymätön rastirata vie ryhmän haastaviin tilanteisiin tai pakopeli, jossa on tehtäviä suorittamalla selvittävä metsästä turvaan.

KEHON HOITOA

Fysioterapeutin opastuksella saat opastusta kehonhuoltoon, rentoutusta ja Asahi-terveysliikuntaa.

Joogasta saat eväitä jaksamiseen ja Chi Kungista sisäistä selkeyttä, vauhdikkaampaa menoa antaa kahvakuula tai tanssituokio.

Yrttiretkellä voit kerätä ainekset jalkakylpyyn.

SAUNA JA LÄMMINVESIPALJU

Villa Paratiisin tunnelmallisen puulämmitteisen saunan ylälauteille mahtuu 7 henkilöä. Saunassa voidaan vihtoa ja nauttia yrttijalkakylvystä, sinne voidaan järjestää ohjelmaa vanhoista saunaperinteistä.

Saunan terassilla veden äärellä on lämminvesipalju johon mahtuu vähintään 7 henkilöä. Rentouttavaa yhdessäoloa, joka on mukavaa yhdessäoloa huonommallakin säällä.

TIIMIKISAILUT ja SELVIYTYMISSEIKKAILU

Tiimikisailu vaatii ryhmätyötä; käden taitoja, kehon hallintaa, tarkkuutta ja kekseliäisyyttä hymy huulessa. Ryhmän tulee yhdessä ratkaista eteentulevat haasteet.

Selviytymis-seikkailussa opitaan mm. tulentekoa tuluksilla, majoitteen rakentaminen, hankkimaan ruokaa luonnosta ja ensiaputaitoja. Ohjelma voidaan toteuttaa ryhmien välisenä kilpailuna.

JURTTASAUNA JA ARROW BREAKING

Käsinveistetyn jurttasaunan rakentaminen vaatii yhteistyötä. Jurtan pystyttäminen kestää 2 tuntia ja saunomaan mahtuu 18 henkilöä kerrallaan.

Arrow breaking-rituaali on vanha balilainen rituaali, joka voimaannuttaa ja yhdistää työyhteisöä.

MUSIIKKI

Heittäydy rytmin vietäväksi ja kokeile djembe-rummun soittamista. Rummutus rentouttaa ja yhteinen rytmi kehittää ryhmän vuorovaikutusta ja yhteishenkeä.

Tai kuuntele soittoa ja laulua, johon voit myös yhtyä, esim. bluesia kitaralla tai kansanmusiikkia viulun säestyksellä.

LUONTOJOOGA

Luontojoogassa tehdään joogaliikkeitä yhteistyössä hengityksen kanssa metsän sylissä. Kun mieli rauhoittuu, myös lihasjännitykset helpottuvat ja voimme avautua kokonaisvaltaiselle vapauden tunteelle.  

Luontojooga antaa meille lepohetken arjessa kun saamme viettää laatuaikaa itsemme kanssa luonnossa – rauhassa ja tietoisena. Luontojooga ei vaadi aiempaa kokemusta mutta se sopii erinomasiesti myös heille jotka haluavat syventää omaa joogapolkuaan.

RUMPUMEDITAATIO

Rumpumeditaatio antaa tilaisuuden rauhoittua ja virkistyä. Se auttaa lievittämään stressiä sekä parantaa keskittymiskykyä ja ruokkii meissä jokaisessa asuvaa luovuutta. Rumpumeditaatio on maadoittava ja voimaannuttava kokemus. ja rummun ääni mahdollistaa oman sisäisen äänen kuuntelemisen.

KÄSILLÄ TEKEMISTÄ JA TUUNAUSTA

Tee kierrätysmateriaalista nahkakoru tai heijastin, munankuorista koru tai yhteinen mosaiikkiteos, betonista kynttilänjalka tai kierrätyskartongista kortteja. Pyydä räätälöity tarjous yrityksen oman poistomateriaalin uusiokäyttöön.

Käsillä tekeminen vapauttaa ajatukset lentoon ja synnyttää uutta.

HUSKY-KYYTI KICKBIKEN KANSSA

Ilman luntakin voit lähteä husky-retkelle, koirat kytketään kickbikeen ja sitten vain menoksi. Yhteistyötä koiran kanssa ja vauhdin huumaa.

PIHAPIIRISSÄ

Kokeile tarkkuutta jousipyssyllä tai puhallusputkella, heitä kirvestä tai tikkaa, pelaa mölkkyä, ja kalasta mato-ongella.

Vietä kiireetöntä mökki-elämää Villa Paratiisin pihapiirissä.

OLLA VAIN

Kaikki toiminnat tapahtuvat Villa Paratiisin lähipiirissä joten siirtymisiin ei mene aikaa ja etukäteen ei tarvitse päättää mitä tekee.

Ja aina ei tarvitse tehdä mitään, voi vain olla ja antaa katseen levätä maisemassa.