PYYDÄ TARJOUS
VERKKOKAUPPA

METSÄÄN

Lähde metsäretkelle Nuuksion kansallispuistoon. Retken teema voi vaihdella vuodenaikojen mukaan; keväällä lintuja, kesällä villiyrttejä, syksyllä sieniä ja marjoja, ja talvella eläinten jälkiä. Retkelle voit lähteä kävelysauvojen kanssa, Kickbikella tai Fatbikella, joilla potkuttelet vauhdikkaasti Nuuksion latupohjia ja metsäteitä.

KANSANPERINNERETKET

Laita päähäsi Väinämöisen hattu ja harteillesi taikaviitta, ja sukella retkelle missä suomalainen perinnetieto yhdistyy ympäröivään luontoon.

Parantajan polulla

Suomen metsistä löytyy paljon terveellisiä ja parantavia kasveja, marjoja, sieniä ja villiyrttejä, joita puhdas luonto ja pitkät kesäpäivät vahvistavat. Kuuntele tarinoita luonnon parantavista voimista, maistele metsän makuja ja tutustu suomalaisen kansanperinteen parantaviin taikoihin.

Karhun kannoilla

Sukella muinaissuomalaisen karhumyytin maailmaan ja kulje karhun kannoilla Nuuksion erämaissa. Kuuntele tarinoita karhun, metsän kuninkaan, elämästä, sen käyttäytymisestä ja siihen liittyvistä uskomuksista ja rituaaleista.

Kalevan kankailla

Tutustu retkellä suomalaiseen kansalliseepokseen Kalevalaan ja lähde etsimään tarunomaista Sampoa. Kuuntele tarinoita maailman synnystä,  Väinämöisen retkistä,  Ainon kohtalosta ja myyttisestä Sammosta.

VESILLE

Opettele melonnan perustaidot ja lähde melomaan kajakilla tai tiimikanootilla. Kokeile myös melontaa SUP-laudalla, se on helpompaa kuin uskotkaan.

Nuuksion järvet soveltuvat erinomaisesti melontaa, ne ovat pitkiä ja kapeita ja tuulet eivät häiritse kulkua.

KALLIOLASKEUTUMINEN

Alkuopastuksen jälkeen puet valjaat, laitat kypärän päähän ja laskeudut kallion köyttä pitkin alas. Ammattiopas huolehtii että kaikki sujuu turvallisesti ja jännittävän laskeutumisen jälkeen on mahtava tunne koko kehossa.

Kiipeilypaikka on heti Villa Paratiisin vieressä. Elämystorpan kanssa.

MOBIILISEIKKAILUT

Lähde ryhmässä älypuhelimen opastamana seikkailemaan luontoon, etene rastilta toiselle ja ratkaise matkalla erilaisia tehtäviä.

Seikkailu voi olla action track, jossa näkymätön rastirata vie ryhmän haastaviin tilanteisiin tai pakopeli, jossa on tehtäviä suorittamalla selvittävä metsästä turvaan.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Elämystorpan kanssa.

KEHON HOITOA

Fysioterapeutin opastuksella saat opastusta kehonhuoltoon, rentoutusta ja Asahi-terveysliikuntaa. Yrttiretkellä voit kerätä ainekset jalkakylpyyn.

Joogasta saat eväitä jaksamiseen ja Chi Kungista sisäistä selkeyttä, vauhdikkaampaa menoa antaa kahvakuula tai tanssituokio.

Osa ohjelmista toteutetaan yhteistyössä Fitmotion kanssa.

SAUNA JA LÄMMINVESIPALJU

Villa Paratiisin tunnelmallisen puulämmitteisen saunan ylälauteille mahtuu 7 henkilöä. Saunassa voidaan vihtoa ja nauttia yrttijalkakylvystä, sinne voidaan järjestää ohjelmaa vanhoista saunaperinteistä.

Saunan terassilla veden äärellä on lämminvesipalju johon mahtuu vähintään 7 henkilöä. Rentouttavaa yhdessäoloa, joka on mukavaa yhdessäoloa huonommallakin säällä.

TIIMIKISAILUT ja SELVIYTYMISSEIKKAILU

Tiimikisailu vaatii ryhmätyötä; käden taitoja, kehon hallintaa, tarkkuutta ja kekseliäisyyttä hymy huulessa. Ryhmän tulee yhdessä ratkaista eteentulevat haasteet.

Selviytymis-seikkailussa opitaan mm. tulentekoa tuluksilla, majoitteen rakentaminen, hankkimaan ruokaa luonnosta ja ensiaputaitoja. Ohjelma voidaan toteuttaa ryhmien välisenä kilpailuna.

JURTTASAUNA JA ARROW BREAKING

Käsinveistetyn jurttasaunan rakentaminen vaatii yhteistyötä. Jurtan pystyttäminen kestää 2 tuntia ja saunomaan mahtuu 18 henkilöä kerrallaan.

Arrow breaking-rituaali on vanha balilainen rituaali, joka voimaannuttaa ja yhdistää työyhteisöä.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Ospacen kanssa.

MUSIIKKI

Heittäydy rytmin vietäväksi ja kokeile djembe-rummun soittamista. Rummutus rentouttaa ja yhteinen rytmi kehittää ryhmän vuorovaikutusta ja yhteishenkeä.

Tai kuuntele soittoa ja laulua, johon voit myös yhtyä, esim. bluesia kitaralla tai kansanmusiikkia viulun säestyksellä.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Ulla Hillebrandtin kanssa.

LUONTOJOOGA

Luontojoogassa tehdään joogaliikkeitä yhteistyössä hengityksen kanssa metsän sylissä. Kun mieli rauhoittuu, myös lihasjännitykset helpottuvat ja voimme avautua kokonaisvaltaiselle vapauden tunteelle.  

Luontojooga antaa meille lepohetken arjessa kun saamme viettää laatuaikaa itsemme kanssa luonnossa – rauhassa ja tietoisena. Luontojooga ei vaadi aiempaa kokemusta mutta se sopii erinomasiesti myös heille jotka haluavat syventää omaa joogapolkuaan.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Juurakonvoiman kanssa.

RUMPUMEDITAATIO

Rumpumeditaatio antaa tilaisuuden rauhoittua ja virkistyä. Se auttaa lievittämään stressiä sekä parantaa keskittymiskykyä ja ruokkii meissä jokaisessa asuvaa luovuutta. Rumpumeditaatio on maadoittava ja voimaannuttava kokemus. ja rummun ääni mahdollistaa oman sisäisen äänen kuuntelemisen.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Juurakonvoiman kanssa.

KÄSILLÄ TEKEMISTÄ JA TUUNAUSTA

Tee kierrätysmateriaalista nahkakoru tai heijastin, munankuorista koru tai yhteinen mosaiikkiteos, betonista kynttilänjalka tai kierrätyskartongista kortteja. Pyydä räätälöity tarjous yrityksen oman poistomateriaalin uusiokäyttöön.

Käsillä tekeminen vapauttaa ajatukset lentoon ja synnyttää uutta. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tuunaajamutsin kanssa.

HUSKY-KYYTI KICKBIKEN KANSSA

Ilman luntakin voit lähteä husky-retkelle, koirat kytketään kickbikeen ja sitten vain menoksi. Yhteistyötä koiran kanssa ja vauhdin huumaa.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Arctic Expeditionin kanssa.

PIHAPIIRISSÄ

Kokeile tarkkuutta jousipyssyllä tai puhallusputkella, heitä kirvestä tai tikkaa, pelaa mölkkyä, ja kalasta mato-ongella.

Vietä kiireetöntä mökki-elämää Villa Paratiisin pihapiirissä.

OLLA VAIN

Kaikki toiminnat tapahtuvat Villa Paratiisin lähipiirissä joten siirtymisiin ei mene aikaa ja etukäteen ei tarvitse päättää mitä tekee.

Ja aina ei tarvitse tehdä mitään, voi vain olla ja antaa katseen levätä maisemassa.