ONLINE SHOP

WÄINÖLÄ, myyttinen paikka Nuuksion metsässä

Wäinölä on tapahtumatila, jossa on mahdollisuus järjestää monipuolisia tapahtumia: esim. 12 henkilön jooga-retriitin, 45 henkilön illallisen pöytien ääressä tai tunnelmalliset häät. Wäinölä on rakennettu käsinveistetystä hirrestä ja sisällä on upea avoin tulisija, joka tuo tunnelmaa sekä lämpöä ja jossa valmistetaan ruokia tulilla. Wäinölä kunnioittaa käden taitoja, rakennus on kokonaan puusta ja sen ovet ovat puusepän tekemiä ja seppä on takonut saranat ja rautaosat. Wäinölä on paikka missä suomalainen kansanperinnne ja Kalevala heräävät eloon.

Wäinölä on saanut nimensä Kalevalasta, se on suomalsien kansanperineen suuren sankarin Väinämöisen kotikylä. Wäinölä avaa ovensa maaliskuussa 2120 ja on varattavissa sekä Villa Paratiisin kanssa että erikseen.

Kansainvälisille asiakkaille järjestämme ohjelmia joissa esitellään suomalaista kansanperinnettä, kuten Finnish Mythologies-ohjelma.

FINNISH MYTHOLOGIES with Folk Music and Wild Food

During this 4 hours program you will experience the Finnish nature and learn about Nothern traditions and mythologies. We welcome you with herbal drink and traditional salty pasty by the campfire of Wäinölä.

Walking trip (2.5km) brings you to the wilderness lake and on the way you hear about the Finnish nature and the Nuuksio National Park. Around the fireplace or in the log house our folk musician will play traditional Finnish instruments, sings songs and tells stories from the Kalevala, the epical story of Finland. In the Bear-hut you meet authentic looking brown bear and learn about Northern bear-mythology.

Lunch or dinner is served in a magic atmosphere of the Wäinölä´s log house. Wäinölä-menu includes both salmon and reindeer prepared on the open fire.

  • Duration: 4 hours
  • Price: 120€/pax, min 15 people
  • What’s included: 
  • 2,5 km walking trip (1,5 hours) to the wilderness lake, stories about Finnish nature
  • Visiting the Bear-hut and stories about Finnish bear-mythology
  • Performance of Folk musician
  • Lunch or dinner: salmon and reindeer prepared on the open fire, roasted vegetables, sauce with wild herbs and mushroom sauce,
    cucumber salad and lingonberry jam, wild forest berry delicacy for dessert, coffee or tea