WÄINÖLÄ

Tapahtuma- ja juhlatila Nuuksion Wäinölä

Wäinölä on ainutlaatuinen tapahtumatila metsän keskellä, Nuuksion kansallispuiston kainalossa. Wäinölässä suomalaiset perinteet ovat kunniassa, se on saanut nimensä Kalevalan suuren sankarin Väinämöisen kotikylästä ja rakennettu rautakauden henkeen.

Wäinölä on ainutlaatuinen tapahtumatila metsän keskellä, Nuuksion kansallispuiston kainalossa. Wäinölässä suomalaiset perinteet ovat kunniassa, se on saanut nimensä Kalevalan suuren sankarin Väinämöisen kotikylästä ja rakennettu rautakauden henkeen.

45

People by the tables

4

Tables

1

Fireplace

3

Dry toilets

AINUTLAATUINEN HIRSIRAKENNUS

Wäinölässä suomalaiset perinteet ja kädentaidot on kunniassa, hirret on veistetty käsin, saranat ja rautaosat ovat sepän takomia, muurattu tulisija tuo tunnelmaa ja lämpöä ja palvelee ruuanlaitossa.

Taljoilla ja vanhoilla ryijyillä peitetyille penkeille neljän pitkän pöydän ääreen mahtuu 45 ruokailijaa, alle 20 henkilön ryhmille pöydät yhdistetään yhdeksi isoksi juhlapöydäksi.

RUUAN JUHLAA

Wäinölässä tarjotaan villiruokaa, tulilla valmistettua kalaa ja riistaa sekä metsän antimia: sieniä, villiyrttejä ja marjoja.

Wäinölä sijaitsee mäen päällä järvinäköallalla. Wäinölän pihapiirin nuotiopaikoilla voi istuskella tulen äärellä ja nauttia nokipannukahvit.

 

IKIMUISTOISIA TAPAHTUMIA

Järjestä Wäinölässä tärkeä tapahtuma, kuten ohjelmallinen ruokailu, tunnelmalliset perinnehäät, syntymäpäivät viikinki-tyyliin, yrityksen virkistyspäivät rautakausi-teemalla tai hiljaisuuden ja hyvinvoinnin retriitti. Suunnittele oma tapahtumasi tai valitse jokin valmiista ohjelmistamme.

Wäinölän läheisyydessä on rantahuvilamme Villa Paratiisi, jossa järjestyy majoitus 14 henkilölle.

WÄINÖLÄN PIDOT​

Olemme suunnitelleet sinulle kolme ohjelmallista ruokailua, jotka sopivat Wäinölän tunnelmaan. Ohjelmien kesto on 3 tuntia ja niihin sisältyy Wäinölän tupa ja nuotiopaikat, kolmen ruokalajin ateria ja kahden esiintyjän ohjelma.

Pitojen hinnat määräytyvät osallistujamäärän ja valitun ruokailun mukaan, 20 henkilölle hinta on 88€-103€/hlö.

kalevala-asetelma-1-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

KALEVALAPIDOT muinaiseen tapaan

Sukella esi-isiemme menneisyyteen ja osallistu ikiaikaisiin Kalevala-pitoihin. Juhlamestarina toimivat metsän kuningas, runonlausuja Tapio sekä emäntänsä, laulun taitaja Mielikki. 

Sonnustaudu Wäinämöisen lakkiin tai kietaise pirtanauha vyötäisillesi ja tunnelmoi vanhan suomalaisen perinnemusiikin, runonlaulun ja tarinoinnin parissa. 

Nauti Wäinölän tuvan herkuista: alkuun tumma leipä graavikalan kera, sitten peuraa, lisäksi metsäsieniä ja nuotiojuureksia ja loppuun omena-kaura-herkku.

Elävän tulen äärellä, yhdessä laulaen, soittaen ja tanssien, kohotamme tunnelman kattoon, aivan kuten jo muinoin oli tapana tehdä.

viikinki-asetelma-2-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

VIIKINKIPIDOT
rautakauden tapaan

Hyppää Wäinölän villiin maailmaan ja osallistu hurjiin Viikinkipitoihin. Seremoniamestarina toimivat viikinkipäällikkö Harald, sekä hänen ehtoisa emäntänsä Helga.

Laita päähäsi viikinkikypärä ja tutustu rau-takauden aikaan rummutuksen, viulun ja laulun kuljettamana.  Saat tanssia, laulaa ja soittaa elävän tulen äärellä. 

Iske kiinni Wäinölän tuvan viikinkipöydän herkkuihin: alkuun merenkulkijan leipää sillin kera, sitten lammasta laudalla, lisäksi metsäsieniä sekä kaalia ja lopuksi meheviä rahkalettuja hunajan kera.

Kohottakaamme sarvipäät kattoon ja iloitkaamme, aivan kuten silloin ennen oli tapana. Villiinny viikingiksi!

talonpoikaisasetelma-3-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

TALONPOIKAISPIDOT 1900-luvun tapaan

Astu sisään entisajan rahvaan tunnelmaan ja osallistu sydämellisiin talonpoikaispitoihin. Juhlamestarina toimivat piikatyttö Hulda ja hänen renkipoikansa Jalmari.

Pukeudu lippalakkiin ja ruudulliseen huiviin ja lumoudu vanhanajan musiikillisista tunnelmapaloista viulun ja haitarin säestämänä.

Nauti maukkaista perin-neherkuista: alkuun ruisleipä savumuikun
kera, sitten hirvipata, lisukkeena metsäsieniä ja uunijuureksia ja lopuksi uuni-juustoa mustikkahillon kera. 

Laula ja soita mukana ja kohota malja talonpoikaiseen tyyliin elävän tulen äärellä.

 

WÄINÖLÄN VIRKISTYSPÄIVÄT​

Olemme suunnitelleet sinulle kolme erilaista virkistyspäivää, joihin Wäinölä ja ympäröivä luonto tarjoavat erinomaiset puitteet. Virkistyspäivien ohjelmaan sisältyy Wäinölän tupa ja nuotiopaikat, aamupäivällä 2 tunnin ja iltapäivällä 2 tunnin ohjelma sekä tarjoilut. Voit myös valita puolen päivän ohjelman.

Virkistyspäivienhinnat määräytyvät osallistujamäärän mukaan, 20 henkilön ryhmälle ohjelman hinta on 85€/henkilö. 

kantele-ulla-virkistyspaivat-nuuksion-wainola-nuuksion-taika

PERINNEPÄIVÄ

Astu Nuuksion Taikaan, kietaise pirtanauha vyötäisillesi ja sukella sisään menneen ajan maailmaan.

Aamupäivällä lähde kulkemaan metsään luontoyhteys-ohjaajan kanssa ja vietä tuokio metsän lempeässä syleilyssä. Heitä huolesi nuotiotuleen ja rentoudu luontoääniä kuunnellen. Luonnossa verenpaine laskee, sydämensyke tasoittuu ja mieli tyyntyy.

Iltapäivällä tee omin käsin huovuttamalla korvakorut tai avaimen-perä tai villalangasta miniryijy. Käsillä tekeminen ruokkii luovaa ongelmanratkaisukykyä, antaa onnistumisen tunteita ja auttaa keskittymään.

Nauti nokipannukahvit nuotiolla ja ruokaile Wäinölän tuvassa: kalakeitto tai savukala ja välipalaksi metsä-marjasmoothie.

Jousiammunta-aktiviteetit luonnon helmassa

SEIKKAILUPÄIVÄ

Lähde seikkailemaan ja oppimaan selviytymistaitoja Nuuksion luontoon eräoppaan matkassa.

Aamupäivällä opettele tekemään tulet tuluksilla, rakentamaan hätämajoite, tunnistamaan villiyrttejä ruuaksi ja etsimään eläinten jälkiä luonnosta. Metsässä liikkuminen vähentää stressiä ja luonto parantaa ongelmanratkaisutaitoa.

Iltapäivällä kisaile Wäinölän pihapiirissä,  opettele solmuntekoa ja selvitä narutehtävä ja kokeile tarkkuutta jousi-pyssyllä. Yhdessätekeminen lisää me-henkeä ja uusien taitojen oppiminen voimaannuttaa.

Nauti päivän aikana nokipannukahvit nuotiolla ja ruokaile  Wäinölän tuvassa: riistakeitto tai hirvipata ja välipalaksi metsämarjasmoothie.

metsakavely-virkistyspaivat-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

HYVINVOINTIPÄIVÄ

Koe luonnon Nuuksion luonnon vahvistava voima ja Wäinölän  ainutlaatuinen tunnelma.

Aamupäivällä herättelet mielesi ja kehosi aistimaan ympäröivää luontoa, kuuntele hiljaisuutta, lepää hengityksessä ja pysähdy läsnäolon äärelle Mindfulness-ohjaajan johdolla. Harjoitteiden ja luontoympäristön terveyttävä vaikutus virkistää ja toisaalta tyynnyttää.

Iltapäivällä kansanmuusikon kanssa tutustut perinteisiin suomalaisiin soittimiin, kuuntelet soittoa ja laulua ja pääset laulamaan ja tanssimaan Musiikki yhdistää, lohduttaa ja liikuttaa.

Nauti päivän aikana yrttijuoma nuotiolla ja ruokaile Wäinölän tuvassa terveellistä ja maittavaa kasvisruokaa: ruokaisa metsäsienipiirakka, vihreä salaatti ja välipalaksi metsämarjasmoothie.

TIIMI WÄINÖLÄN AINUTLAATUISUUDEN TAKANA
risto-rakentajat-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

LUONNONTAIDOT

Risto, joka työstää puuta sekä kiveä, ja on veistänyt ja rakentanut Wäinölän hirsirungon.

berndt-rakentajat-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

WOODBEKA

Berndt, joka taitavasti työstää puusta kaikkea mahdollista, rakensi alusta saakka Wäinölää.

tulisija-yksityiskohta-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

TAKKAPALVELU

Joonas hallitsee muurauksen salat, hän on tehnyt Wäinölän näyttävän tulisijan ja savupiipun.

hirret-rautasalpa-ovi-yksityiskohta-1-nuuksion-wainola-nuuksion-taika-1300

VUORENPEIKON PAJA

Simo, jonka käsissä rauta saa muotonsa ja Wäinölä ovien ja tulisijan takorauta-osat.

Ainutlaatuinen
Tunnelmallinen
Esteetön

PALVELUJA WÄINÖLÄÄN

Hyvää oloa ja ruuan lumoa

VILLA PARATIISI

Villa Paratiisi on tunnelmallinen huvila järven rannalla, joka sopii 20 henkilön tilaisuuteen ja 15 henkilön majoitukseen.