Ohjelmallinen elämysruokailu Nuuksiossa

Blogi / Ohjelmallinen elämysruokailu Nuuksiossa

Ohjelmallinen elämysruokailu Nuuksiossa

Ohjelmallinen elämysruokailu Nuuksiossa

Myyttistä ruokailua Nuuksiossa – elämyksiä, tarinoita ja luonnon parhaita antimia

Miltä tuntuisi syödä kuin muinaiset suomalaiset konsanaan tai aterioida rehvakkaasti kuin aidot viikingit? Kynttilöiden loimutessa uppoutua Kalevalan tarinoihin? Nauttia luonnon helmasta saatavasta ravinnosta kuin karhu, tuo myyttinen metsien kuningas?

Nuuksion Taian ravintolassa yhdistyvät erilaiset perinteet, aidot luonnosta saatavat raaka-aineet ja paikallisuus unohtamatta Nuuksion luonnonkaunista maisemaa.  

Pääset kokemaan paikallisten loihtimia luonnon antimista saatavia perinneruokia, joissa on hyppysellinen menneen ajan taikaa. Kansanmuusikoiden ohjelmaa, jotka vievät sinut mukaansa taianomaisiin tarinoihin ja kaihoisiin säveliin yhdessä perinnesoittimin. Tunnelmaa pääset kokemaan rauta-ajan henkeen rakennetussa tunnelmallisessa hirrestä rakennetussa Wäinölässä. Näistä aineksista syntyvät maaginen ja maukas elämys.

Seuraavaksi hieman tarkemmin tarjoamistamme perinteikkäistä ruokailu vaihtoehdoista. Kun haluat kokea kiireetöntä viihtymistä kaikille aisteille, tuo seurueesi järjestämiimme tapahtumapäiviin tai järjestä unohtumattomat pidot vain teidän kesken.

Juhlatila Wäinölä – kun mennyt aika herätetään henkiin

Juhlatila Wäinölä on rautakauden henkeen rakennettu hirsirakennus, jossa takorautaiset yksityiskohdat huokuvat mennyttä aikaa. Astuessasi sisään Wäinölään näet pitkät puiset pöydät, lämpöä hehkuvan avotakan ja hämyisen kynttilöin tunnelmoidun avaran tilan. Wäinölän tunnelma ja miljöö on niin uniikkia, jota et monessa tilassa tule kokemaan. Tilana Wäinölä muovautuu niin häille, syntymäpäiville, ristiäisille tai polttareihin niinkuin myös kokous tarkoituksiin.

Saat meiltä myös maittavan ruokatarjoilun juhliisi. Tarjoilemme jokaisen annoksen kauniisti, ajan henkeen sovitettuna kokonaisuutena. Annoksemme ovat koostettu teeman mukaisesti -paikallisia raaka-aineita ja luonnon antimia suosien.

Ruuan tärkeinä arvoina pidämme  puhtautta, vastuullisuutta, tuoreutta ja paikallisuutta. Löydät siis annos vaihtoehdoistamme riistaa, paikallista savustettua lohta, sesongin meheviä kasviksia ja luonnosta saatavia villiyrttejä.. Unohtamatta kasvis -ja vegaani vaihtoehtoja. Saat nauttia ruuan  vastuullisesti valmistetuista ajan henkeen sopivista saviastioista.

On tilaisuutesi sitten juhla tai kokous, palvelemme sinua koko sydämellä!

Juhliisi voit tuoda omat juomasi, jos niin tahdot. Kauttamme saatavilla alkoholittomat vaihtoehdot.

Wäinölän pidot – ohjelmallista ruokailua perheen kesken kruunaa sunnuntain ja maanantain!

Eikö olisi ihanaa, kun viikon kruunaisi perheen kesken syöty maittava ruoka? Oletko joskus haaveillut pitkästä sunnuntai ruokailusta ravintolassa, vain huomataksesi, että harva paikka on silloin auki?

Nuuksion Taika järjestää erilaisia ohjelmallisia ravintolapäiviä, perinteikkäillä teemoilla ja omaleimaisella tunnelmalla. Ravintolapäiviä kutsumme pidoiksi, jotka järjestetään tunnelmallisessa Wäinölän-tilassa, Salmen ulkoilualueella – Pohjois-Nuuksiossa.

Wäinölän miljööseen pääset tutustumaan täältä.

Haluamme vaalia perinteistä perhesyömisen mallia, jossa kolmen ruokalajin ateria nautiskellaan hitaasti ja mieluiten usean sukupolven voimin. Iloisesti rupatellen ja perinneherkkuja antaumuksella maistellen. Pidoissa on aina myös kaksi paikallista perinne-esiintyjää, jotka tenhoavat kuulijoita musisoinnilla ja menneen ajan tarinoilla teemaan sopivasti.

Teemoina pidoissa vallitsevat kansanperinne-tarinoita kertova Kalevala, rehvakas viikinki, tanssia ja laulua talonpoikaistyyliin tai ihan vain nauttien perheen kesken rauhasta ja luonnosta löytyy elämyksellinen ruokailu.

Nautit pitojen aikana maittavaa lähiruokaa suoraan luonnosta. Murea riista, mehevä lohi, sesongin kasvikset ja luonnon yrtit sivelevät makuhermojasi. Huomioiden tietenkin erityisruokavaliot!

Aikamoinen elämys ruokailun ohessa tiedossa, myös perheen pienimmille. Tulkaa siis koko perheenä nauttimaan ihana viikonlopun päivä nauttien ruuasta, ohjelmasta ja luonnosta!

Paikan pitoihin varmistat helposti verkkokaupan kautta. 

Kalevalan Taikaa lounaan merkeissä – viehäty kansalliseepoksemme tarinoista 

Kalevalan Taikaa on kansalliseepoksen tarinoiden höystämä lounastapahtuma, joka järjestetään maanantaisin kesäkauden ajan. Ohjelman alussa kokoonnutaan nuotiolle, juodaan nokipannukahvit sekä yrttijuomaa ja nautitaan siemennäkkäriä tulen loimutessa. Tämän jälkeen vieraillaan Karhuaitassa, kuullen tarinoita muinaissuomalaisesta karhumytologiasta. 

Kun on aika sukeltaa Kalevalan maailmaan, johdattelevat kansanmuusikot kuulijan tunnelmaan kanteleen, pärrän ja tarinoiden voimin. Tutuiksi tulevat niin Sammon taonta kuin maailman luomismyytti, samalla Kalevalan päähenkilöihin perehtyen.

Tunnelmaa siivittää Wäinölässä nautittava erähenkinen lounas – käsintehtyä metsäsienipiirakka ja luonnosta kerättyä villiyrttisalaattia sekä lounaan kruunaa suussa sulava raikas metsämarjaherkku.

Lopuksi voit tutustua Wäinölän lahjapuotiin ja hankkia muistoja kotiin vietäväksi. Muistoina kotiin löydät paikallisten toteuttamia käsitöitä, kuivattuja sieniä tai mahdollisuutena on hankkia kotiin oma yrttijuomasekoitus.

kala-annos-2-nuuksion-taika-1300
liha-annos-nuuksion-taika-1300

Myyttinen karhuretki – aterioi kuin metsän kuningas

Tiesitkö, että karhu nauttii ennen talviuntaan 20 kg mustikoita päivässä, selvitäkseen pitkästä pohjoisen talvesta? Tai että 70 % sen ruokavaliosta on muuta kuin lihaa?

Myös järjestämämme karhuretken antimet ovat sellaisia, jotka itse metsän kuningaskin kelpuuttaisi!

Myyttisellä karhuretkellä syvennyt Suomen kansalliseläimen elämään ja erikoislaatuisiin tapoihin, luonnon jylhässä pyhätössä. Kävelyn lomassa kuulet oppaamme tarinoita ja pääset vierailemaan kotoisassa Karhuaitassa. Täällä voit myös vaikuttua tämän upean eläimen voimasta ja kohdata aidon näköisen karhun. 

Nuotiopaikalle tultaessa nautit kolmen ruokalajin lounaan, josta otsokin ilahtuisi: alkukeittoa paahdetuilla sienillä sekä Kontion ruokaisaa metsäsienipaistosta, villiyrttejä sisältävän salaatin kera. Mesikämmenen mustikkaherkku sinetöi alkukantaisen ateriahetken, Metsän Kuninkaan hunajaisella yrttijuomalla tai nokipannukahvilla täydennettynä. 

Lopuksi herkullista ateriaa sulatellaan hiekkatietä taivaltaen, tyytyväisin ja vakain karhunaskelin.

Karhuretkelle paikkasi pääset varaamaan tästä.

Paikallisuus – sydämenasia

Meille on tärkeää suosia valinnoissamme suomalaista ja eritoten paikallista, aina kun se vaan on mahdollista. Teemme paljon paikallista yhteistyötä tuottajien kanssa, ja osan raaka-aineista keräämme lähiympäristöstämme itse – villiyrtit kesäisin, metsäsienet ja -marjat syksyisin. Viljatuotteita hankimme paikalliselta Krannin tilalta.

Valmistamme ruuaksi vain kotimaista kalaa. Arvostamme suuresti vapaana kasvanutta ja lyhyttä matkaa järvestä lautaselle, joten ensisijaisesti suosimme kalavalinnoissamme järvikaloja, kuten siikaa ja muikkuja.

Ruokaretkelle Nuuksion Wäinölään!

Suomen ruokamatkailu Hungry for Finland kiteyttää ruokamatkailun osuvasti: 

”Kaikki matkailijat eivät vieraile museossa, eivät osallistu lumikenkäsafareille tai lähde kiertoajelulle – mutta jokainen matkailija syö”

Meidän tavoitteemme ja unelmamme on tarjota elämyksellisiä hetkiä herkullisen ruuan parissa. Nyt ja tulevaisuudessa.

Lämpimästi tervetuloa Wäinölän metsäravintolaan!

Yritysten virkistyspäivä

Ainutkertainen yrityksen virkistyspäivä tarjoaa luontoelämyksiä ja uusia kokemuksia Onko suunnitelmissanne yrityksen virkistyspäivä, josta puhutaan vielä pitkään? Nuuksion Taika tarjoaa

Lue lisää »
Meikkaus ja kampaus VALOAhair

Juhlat Kalevala-tyyliin

Vangitse entisaikojen taika,järjestä unohtumattomat teemajuhlat. Kun haluat juhlia Kalevala-tyyliin, lue nämä viisi vinkkiä: juhlatila, musiikki, ruoka, ohjelma ja puvustus.

Lue lisää »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla!